Cinc propietaris segueixen sense voler deixar la Cantereria

Tot gran projecte urbanístic respon a un concepte. Una idea que s’inspira en una manera de veure i entendre la ciutat, en un moment concret. En l’actual, després d’haver constatat que el canvi climàtic no és cap fantasia i que a Ontinyent amenaça amb riuades i desbordaments del Clariano molt més freqüents, l’objectiu apunta cap a la reforma més gran en un segle del barri de la Cantereria.

Un procés, “de gestió molt complexa”, tal com es reconeix des de la mateixa Oficina Tècnica de l’Ajuntament, però que pretén “convertir al riu en la façana principal de la ciutat, que no siga la part posterior, tot el contrari, crear recorreguts per als ciutadans. I això passa per una solució que oferisca una alternativa als veïns que encara habiten en aquesta zona, però fonamentalment, passa per l’enderrocament d’habitatges i la creació d’una zona verda”.

RESISTÈNCIA
El que ja s’ha acordat. Dels 44 habitatges (integrades en un total de 24 immobles), situades entre els números 151 i 197 del carrer Cantereria, ja s’han adquirit 29. S’han invertit 605.000 euros en la compra d’aquests habitatges.

El que falta. De les 44 propietats, encara queden 15 per adquirir. Existeix una previsió d’inversió que arriba als 385.000 euros per a concretar aqueixes adquisicions. Els que resisteixen. Són 5 els propietaris que no han tancat acord per a vendre les seues cases. El consistori no dóna carpetada, insisteix que continuarà negociant, però en l’horitzó se situa una modificació del Pla General que articularà la gran transformació del barri amb l’enderrocament de les cases i la creació del parc inundable.

Per a aqueix escomés, es reserva l’aplicació de possibles expropiacions de conformitat amb la legislació.