fbpx

Ontinyent celebra el dia de l’Alzheimer inaugurant un nou centre

Categories Portada, premsavalenciana, Sin categoría, Societat

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, inaugurava oficialment aquest dilluns el nou local cedit per l’Ajuntament a l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer (AFAO) al carrer Gaspar Blai Albuixech, que ha suposat una inversió global de 588.000 euros entre compra del local, obra, equipament i millora dels accessos. Amb esta inauguració, explicava Jorge Rodríguez, “celebrem de la millor manera el dia mundial de l’Alzheimer i recordem que esta malaltia és una realitat cada volta més estesa, i que és imprescindible que les administracions fem allò que estiga en la nostra mà per millorar la qualitat de vida de les persones afectades i les seues famílies”, manifestava.

En la seua intervenció, l’alcalde també recordava que a la legislatura passada l’Ajuntament ja va cedir una aula en la seu de la Policia Local per a fer els tallers de memòria, i la casa de Cultura de Sant Rafel per a la unitat terapèutica, serveis que es traslladen a aquest nou local, complementari al Centre de Dia que ja té l’Associació al mateix barri. L’espai, que presta servei des d’aquest mes de setembre a un centenar de persones usuàries, es troba ubicat a l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 m2 adquirit per l’Ajuntament que era propietat de l’Hospital de Beneficència, i del qual es destinen 380 m2 per a AFAO, quedant la resta disponible per a altres usos.

L’actuació ha donat prioritat a l’obtenció de llum natural, i inclou la creació d’una gran sala per a persones amb la malaltia ja avançada i altra per a activitats diverses. A més a més hi ha una zona de descans, vàters adequats, zones de direcció, administració o de projeccions. L’actuació serà completada a les properes setmanes amb les obres a la vorera d’accés des del carrer Gaspar Blai Albuixech dins del Pla d’Obres i Serveis del programa “Tornem Junts”, que facilitaran i milloraran l’accés al nou centre.

Des d’AFAO, Vicent Pérez tenia especials paraules d’agraïment  “per a la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, i especialment per a l’Alcalde Jorge Rodríguez pel seu suport i constant preocupació per traure endavant una actuació que havia motius més que suficients perquè es dilatara en el temps, però que s’ha pogut tenir a punt als terminis previstos. Un espai magnífic que ens permet unificar serveis, augmentant la seua eficàcia i la quantitat de persones que podrem atendre, ubicat a només 2 minuts del Centre de Dia”, destacava.

error: