Ontinyent celebra el dia de l’Alzheimer inaugurant un nou centre

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, inaugurava oficialment aquest dilluns el nou local cedit per l’Ajuntament a l’Associació de Familiars i Amics dels Malalts d’Alzheimer (AFAO) al carrer Gaspar Blai Albuixech, que ha suposat una inversió global de 588.000 euros entre compra del local, obra, equipament i millora dels accessos. Amb esta inauguració, explicava Jorge Rodríguez, “celebrem de la millor manera el dia mundial de l’Alzheimer i recordem que esta malaltia és una realitat cada volta més estesa, i que és imprescindible que les administracions fem allò que estiga en la nostra mà per millorar la qualitat de vida de les persones afectades i les seues famílies”, manifestava.

En la seua intervenció, l’alcalde també recordava que a la legislatura passada l’Ajuntament ja va cedir una aula en la seu de la Policia Local per a fer els tallers de memòria, i la casa de Cultura de Sant Rafel per a la unitat terapèutica, serveis que es traslladen a aquest nou local, complementari al Centre de Dia que ja té l’Associació al mateix barri. L’espai, que presta servei des d’aquest mes de setembre a un centenar de persones usuàries, es troba ubicat a l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel, un local de 800 m2 adquirit per l’Ajuntament que era propietat de l’Hospital de Beneficència, i del qual es destinen 380 m2 per a AFAO, quedant la resta disponible per a altres usos.

L’actuació ha donat prioritat a l’obtenció de llum natural, i inclou la creació d’una gran sala per a persones amb la malaltia ja avançada i altra per a activitats diverses. A més a més hi ha una zona de descans, vàters adequats, zones de direcció, administració o de projeccions. L’actuació serà completada a les properes setmanes amb les obres a la vorera d’accés des del carrer Gaspar Blai Albuixech dins del Pla d’Obres i Serveis del programa “Tornem Junts”, que facilitaran i milloraran l’accés al nou centre.

Des d’AFAO, Vicent Pérez tenia especials paraules d’agraïment  “per a la regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, i especialment per a l’Alcalde Jorge Rodríguez pel seu suport i constant preocupació per traure endavant una actuació que havia motius més que suficients perquè es dilatara en el temps, però que s’ha pogut tenir a punt als terminis previstos. Un espai magnífic que ens permet unificar serveis, augmentant la seua eficàcia i la quantitat de persones que podrem atendre, ubicat a només 2 minuts del Centre de Dia”, destacava.