L’òptica Claravisión acaba de participar en dos estudis, un en l’àmbit mundial i un altre d’àmbit nacional, per a testar i valorar nous productes de les multinacionals Johnson & Johnson i Zeiss, respectivament. Per al responsable de la marca, Javier Cantó “significa, d’una banda, una responsabilitat en la qual s’ha involucrat tot l’equip i, d’altra banda, una satisfacció per haver estat triats, per convertir-nos en un centre de referència per a marques tan prestigioses”.
Lent de contacte
El primer estudi, a escala mundial, implicava a Claravisión en el treball de testar una nova lent de contacte fotocromàtica, és a dir, que s’enfosqueix amb la llum del sol. “Se’ns va demanar que valoràrem la predisposició dels nostres clients i com anava a funcionar aquest producte en el mercat espanyol”.
L’objectiu consistia a enfocar el producte a persones que buscaren protecció enfront dels raigs ultraviolats, però que no optaren per les ulleres de sol. Entre les conclusions que es van aportar al desenvolupament d’aquest estudi cal subratllar que es tracta d’una lent de contacte especial, “no d’un consum massiu sinó més enfocada a una clientela especialitzada, per exemple esportistes, que necessiten una protecció contínua en la seua activitat. Aquest producte el que possibilita és una millora en la qualitat de vida respecte a les lents de contacte convencionals”, explica Javier Cantó.
El segon estudi, a escala nacional al costat d’altres nou centres, ha consistit a valorar una nova lent progressiva, però que es planteja des de paràmetres completament diferents dels que fins ara se solen proposar. “Estem acostumats a lents que estan dissenyades per a situacions estàtiques. Així i tot, hui en dia la vida és més dinàmica i requereix que ens adaptem al moviment. Calia rectificar perquè els hàbits, també els visuals, canvien”.
L’estudi ha estat possible gràcies a la nova tecnologia Zeiss que permet investigar com és la mirada en les persones, quines zones del camp visual s’utilitzen més. “S’ha creat un cristall que es basa en les activitats diàries de les persones, en com varia el seu diàmetre pupil·lar segons els hàbits. Aquest cristall està preparat per a adaptar-se als canvis”, exposa Javier Cantó.
A través de la intel·ligència artificial que possibilita aquest aparell es mesura mil·limètricament l’adaptació gràcies als valors que aporta la tecnologia i l’observació professional. Javier Cantó, a més, ha estat seleccionat com a ‘ambaixador Zeiss’ per a abanderar la presentació d’aquest nou producte.
Implicació
A més de la implicació de l’equip de Claravisión en aquest treball multidisciplinari també cal ressaltar la participació dels clients (al voltant de 20 en cadascun dels estudis realitzats). En el primer es van invertir sis mesos de treball i el segon s’ha pogut escometre en poc més de mes i mig. Temps rècord.