Comença el desplegament de la fibra òptica en el Poble Nou

A principis de setmana, diversos operaris instal·laven el cablejat que farà possible l’arribada de la fibra òptica en el Poble Nou. El primer edil d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, anunciava a inicis de maig que “en breu” el desplegament de la fibra òptica seria una realitat en el centre històric. L’anunci es produïa després que la Comissió de Patrimoni de la ciutat donara llum verda a dos plans de desplegament d’aquesta tecnologia en els barris de la Vila i Poble Nou.

Jorge Rodríguez destacava el treball conjunt fet per regidors de diverses formacions i de l’Oficina Tècnica Municipal per resoldre els problemes sorgits per fer possible aquesta instal·lació, derivats de l’exigent normativa de protecció patrimonial de la zona (el barri de la Vila és Conjunt Històric Artístic i el barri de Poble Nou és Bé de Rellevància Local), i dels costos de connexió dels habitatges amb la xarxa general.

El regidor de Territori, Òscar Borrell, explicava que seran les companyies Fibra World i Orange les que duran a terme aquests plans, que per executar-se requeriran la realització de declaracions responsables per part de les empreses. A més a més, l’Ajuntament destinarà 25.000 euros a facilitar el soterrament del cablejat en els encreuaments de carrers, per evitar que aquestes despeses repercutisquen en el veïnat. Borrell recordava que cada vegada que l’Ajuntament ha reurbanitzat un carrer en aquesta zona, ha instal·lat la canalització subterrània per implantar fibra òptica, el que fa que ara sols siga necessari realitzar connexions en punts puntuals, i no absolutament a tota la conducció, fent molt més assumibles els costos d’implantació.

Finalment, el regidor d’Enllumenat, Paco Penadés, destacava per la seua banda que “aquesta és una història de voluntats. Voluntat del veïnat per tenir la fibra òptica; de l’equip de Govern i meua per insistir a facilitar-ho; de l’Oficina Tècnica per aconseguir donar forma a eixe informe tan important que ha permés donar cabuda a aquesta actuació en l’exigent normativa autonòmica; i voluntat de les empreses per actuar, i fer-ho respectant aquesta normativa”.