Comença la segona fase del Pla ‘Tornem Junts’, pressupostada amb 200.000 euros

La crisi sanitària ha deixat seqüeles com altra crisi en l’àmbit econòmic. Una vegada es va atendre la primera, les prioritats es van encaminar cap a la segona a través de la ferramenta que ha suposat el Pla d’Obres i Serveis ‘Tornem Junts’, el qual contempla accions destinades a la reactivació econòmica del sector de la construcció. Un pla que ara comença la segona fase. En total, s’ha destinat un milió d’euros aproximadament, dels quals ja hi ha executats més de 800.000 euros, segons Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent. A la segona fase, per tant, corresponen un total de 200.000 euros, els quals es dirigiran a tres actuacions.

Les actuacions

La primera de les actuacions de la segona fase consisteix en la creació d’una marquesina en la zona d’autobusos que es troba darrere del Centre de Salut per un valor d’uns 48.000 euros. A més, s’adequarà el recinte amb asfalt, el que suposarà un total de 30.000 euros més, i també amb mobiliari, el que es tradueix en 10.000 euros més. D’altra banda, també es durà a terme la millora del velòdrom, donat que feia 30 anys que no s’actuava a aquesta instal·lació. No obstant això, ja han començat les obres de repavimentació en la infraestructura esportiva en el marc d’un pla que també ha beneficiat als esports amb la reparació del sostre del trinquet o de l’antic frontó. Encara que la seua finalitat és millorar els parcs i jardins de la ciutat, també s’ha invertit en matèria d’educació a partir de la reforma de la cuina del col·legi La Solana o de l’ascensor del Lluís Vives. “L’objectiu és tancar el Pla ‘Tornem Junts’ aquest any”, ha declarat l’alcalde.

Millorar la mobilitat

Per la seua part, Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat, ha explicat que les millores busquen facilitar la mobilitat de les persones. Així, una de les accions empreses ha estat evitar les irregularitats en el paviment del carrer del Tirador a partir de tallar les arrels que alçaven les rajoles i impedien caminar amb facilitat i sense entropessar. A més, s’han replantat els arbres ja secs o en mal estat. Però també s’ha actuat en parcs, com el Pere IV, l’Ausiàs March o en el Vicent Andrés Estellés, quant a millores en elements de la zona infantil com en la reforma total del paviment de seguretat dels jocs infantils.

A més, s’ha afavorit la creació de zones de joc i de convivència amb la incorporació de taules perquè la gent puga berenar o parlar amb els veïns i veïnes, així com d’altres que incorporen jocs de taula. En el parc Pere IV, s’ha creat un ‘pipican’ perquè la gent que té un gos puga portar-lo allí i no a la zona de jocs. Sayo Gandia ha explicat que ara es troben en la redacció d’un projecte per a dur a terme les activitats que s’han executat en aquests parcs en el Mestre Ferrero. Unes activitats que compten amb un pressupost de 48.000 euros.

Des que es va posar en marxa el Pla ‘Tornem Junts’ el passat any, són 38 les activitats que ja s’han executat, ha explicat Joan Sanchis, regidor coordinador de l’àrea de Territori i Serveis Municipals. Entre elles, cal destacar la pavimentació que s’ha fet en 8 carrers de la ciutat per un valor de 150.000 euros, així com l’adequació de la vorera per accedir al Museu Tèxtil o l’eliminació del cablejat que anava des del Museu Tèxtil fins a l’edifici del costat. També es va dotar a la Policia Local d’un grup electrogen per tal que, si torna a ocórrer una emergència com la DANA i la ciutat es queda sense electricitat, la Policia puga atendre les incidències.