Comença l’obra que ampliarà el CEIP Bonavista després de 30 anys de reivindicacions

Les obres de reforma i ampliació del CEIP Bonavista ja han començat a Ontinyent. Una actuació que s’emmarca dins del pla ‘Edificant‘, pel qual el consistori rep una inversió de 2,17 milions d’euros procedents de la Generalitat Valenciana. La reforma es durà a terme en dues fases a les zones d’educació infantil i primària, quedant el conjunt de l’actuació finalitzada abans de l’inici de curs 2023/24.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació, Óscar Borrell; i el director del centre, Kike Molina, coincidien en destacar el caràcter “històric” de l’actuació que s’inicia ara, llargament reivindicada, ja que “fa 30 que es va demandar adaptar el centre a la LOGSE que implantava aules de 3 anys; i després de 6 lleis educatives arriba l’hora de l’adaptació a la normativa actual”.

Des de l’empresa adjudicatària, UTE Globalklee, empresa del Grup internacional Cleop (responsable de la construcció d’espais com el Pavelló Fons de Sant Lluis de València, els estadis del Levante UD i Elche CF o el Mercat Central de València), Enrique Verdú explicava que a la primera fase, iniciada ara, s’ampliarà l’aulari d’infantil amb 4 noves aules més espais complementaris, a més de crear-se una nova zona de jocs infantils i una connexió coberta i nova edificació per a serveis al pati de primària.

En la segona fase, que començarà aquest estiu, s’inclou la dotació d’un nou ascensor, millores al revestiment tèrmic, fusteria exterior, accessibilitat, instal·lació elèctrica i climatització, o reparació de pilars i goteres, així com a la substitució de la coberta de fibrociment del gimnàs, pavimentat dels accessos als edificis i condicionament acústic del menjador.

Temps d’execució 18 mesos

En total, una intervenció amb un termini d’execució estimat de 18 mesos, en un centre que el regidor Óscar Borrell recordava que compta amb més de 40 anys d’antiguitat i que, llevat de l’ampliació de la cuina en 2005, no havia estat objecte de millores destacables.

El director del centre, Kike Molina, mostrava “l’alegria i satisfacció” de tota la comunitat educativa “per l’inici d’unes obres que per fi adaptaran el centre a les necessitats educatives i evolutives de l’alumnat. Amb aquestes instal·lacions, per fi podrem adaptar la formació al segle XXI i avançar en l’aposta per les pedagogies actives que potencien l’autonomia i la presa de decisions de l’alumnat”, manifestava.