Comerç In organitza un jornada informativa per a donar conèixer les ajudes de digitalització comercial

L’associació de comerços i serveis Comerç In oferia aquest matí en el Centre Cultual Caixa Ontinyent un taller obert i gratuït dirigit als autònoms i micropymes de la ciutat per a conéixer com beneficiar-se de les ajudes KIT Digital i AVALEM Comerç. Un paquet de subvencions per a la digitalització de xicotetes empreses, micropymes i autònoms, que tenen com a objectiu millorar la competitivitat i el nivell de maduresa d’aquestes.

L’acte començava amb un desdejuni en el hall de l’edifici, i a partir de les 9.00 tenia lloc el taller informatiu que comptava amb la presència d’Amparo Barroso, secretària general de Confecomerç (Confederació de Comerç d’Alacant, Castelló i València), la patronal del comerç de la Comunitat Valenciana.

“L’objectiu fonamental és oferir informació als associats de Comerç In respecte a les ajudes que arriben ara per a digitalitzar els comerços. O bé a través del Kit Digital per part del ministeri, o bé via Avalem Comerç que en aquest cas són ajudes que destina la Direcció General de Comerç en l’àmbit autonòmic”, explicava la secretaria de la patronal valenciana.

Barroso també comentava que aquestes ajudes arriben en un moment crucial perquè “el consumidor ara és molt digital i està buscant tota la informació per internet, potser no sempre compra en línia, però cerca el producte per aquest canal”, afegia.

Les ajudes de Kit Digital es podran sol·licitar a partir del 15 març en la seu electrònica de Red.es (https://sede.red.gob.es) i el termini estarà obert durant sis mesos o fins que s’acaben els fons. En relació amb les ajudes d’Avalem Comerç, segons ha avançat Amparo “en aquests moments estan pendents de publicar-se perquè s’estan revisant les bases, però la previsió de la Direcció General de Comerç és que es presenten a l’abril.

En acabar la presentació, Ana Ferrero, presidenta de Comerç In, valorava positivament la trobada. “Hem organitzat aquesta jornada perquè hi havia molta informació dispersa i des de Comerç In hem volgut canalitzar la informació perquè arribe als nostres associats i sàpiguen quina és la millor manera de gestionar aquestes ajudes”, concloïa.

En la iniciativa s’ha donat complerta informació sobre les ajudes més imminents, a les quals poden acollir-se els comerciants, perquè prevegin amb antelació tot el necessari per a poder optar a tots dos programes. En aquest sentit, s’han fet constar en cada cas les quanties previstes, beneficiaris, despeses subvencionables i terminis previstos.