‘Comité Tèxtil’, l’empresa ontinyentina que factura el material sanitari portat de la Xina

El propietari del C.C El Teler, Chen Wu Keping, està sent la peça clau en l’Operació Ruta de la Seda, a través de la qual la Generalitat Valenciana està podent adquirir material sanitari durant la crisi provocada per la Covid-19. Segons publica el diari El Confidencial, aquest empresari estaria facturant al govern autonòmic a través de ‘Comité Tèxtil S.L.’, una societat amb seu a Ontinyent.

Catorze avions, 17,7 milions de màscares, 7,2 milions de guants, 1,1 milions d’equips EPI, 597.600 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres. Aquestes són les xifres de l’anomenada Operació Ruta de la Seda, una operació amb sabor a Ontinyent. Com ha anat informant aquest mitjà de comunicació, les gestions per a aconseguir material sanitari, en una situació en la qual la demanda mundial és gegantesca, van nàixer en la capital de la Vall d’Albaida, i ho van fer de la mà de Rebeca Torró, secretària autonòmica d’Economia Sostenible, i l’empresari xinés Chen Wu Keping, propietari del centre comercial de la ciutat. Ara s’ha sabut, que Keping no ha sigut només l’intermediari que ha fet possible proveir als hospitals, residències i altres, sinó que a més ho ha fet facturant a la Generalitat Valenciana a través d’una empresa que tindria la seua seu social en el mateix C. c. El Teler, és a dir, una empresa ontinyentina i que va ser creada en 2017.

El coronavirus s’ha estés de tal manera que pocs són els països que no s’estan veient afectats per la pandèmia. Aquesta situació ha creat una demanda desorbitada de material sanitari, creant una guerra en la qual països han arribat a arrabassar mercaderia a uns altres, en els mateixos aeroports oferint en últim minut quantitats més elevades de diners. Per aquesta raó, la mediació de Keping és absolutament imprescindible per a garantir el proveïment i la qualitat d’aqueix material.


Tan important està sent aquesta col·laboració que ja són diversos els que a través de xarxes socials han demanat que es reconega a l’empresari amb l’Alta Distinció de la Generalitat 2020, juntament amb els sanitaris i altres professionals que es troben en primera línia enfront del virus.