Complot i amenaces en els testimonis del Cas Alqueria

El Cas Alqueria va deixant testimonis en contra de la gestió de Jorge Rodríguez i de les persones imputades, en relació  amb la qüestionada legalitat de la contractació dels alts càrrecs. Però al mateix temps també està aportant arguments que validen la versió dels imputats.

Les defenses entenen que una de les testimonis del Cas Alqueria confessa “haver rebut pressions de la part denunciant per declarar contra Jorge Rodríguez”. Es tracta de la secretària de José Luis Pellicer, màxim responsable del departament jurídic d’Imelsa-Divalterra i un dels acusadors, ha confessat “haver rebut pressions per part d’aquest, perquè declarara contra Jorge Rodríguez i la resta dels acusats”, mantenen les defenses.

L’expresident de la Diputació de València i alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha manifestat que confessions com aquesta al torn de declaracions “van deixant clar el complot que es va ordir contra el govern progressista de la Diputació. Probablement, ara anirà entenent-se millor el Cas Alqueria”.

De la mateixa manera, l’empleada núm. 2 del departament de Recursos Humans de l’empresa pública, declarava que va ser una assessoria de Dret Laboral qui va redactar els contractes amb el coneixement del cap de Recursos Humans, dels Serveis Jurídics i de l’Auditor Intern.

Per contra, l’auditor intern de Divalterra, corroborava aquest dimarts una escena que ja s’havia avançat en sessions anteriors del judici per part d’altres persones que van ser testimonis, en la qual ell va rebre insults per part del cap de gabinet de Jorge Rodríguez, Ricard Gallego. Els fets van ocórrer en el Consell d’Administració de Divalterra de novembre de 2016. L’auditor intern va declarar en l’audiència, que en el consell volia explicar el treball fet des de la seua entrada en l’empresa. En estar repartint la documentació, relatava, una persona es va acostar a ell i li va dir, “amb un to molt agressiu, que què estava fent. Després va dir que el punt del dia s’anava a anul·lar i no s’anava abordar”. Ell mantenia que no coneixia a aquesta persona i quan li va preguntar qui era, li va dir que era Ricard Gallego, el cap de gabinet del president. “Tens algun problema?”.

L’auditor va contar que, a continuació, li va dir que no tenia cap problema i que quan va arribar el moment d’exposar, cada vegada que alçava el cap Gallego l’insultava dient-li “fill de puta”. Finalment, no va poder exposar l’informe perquè el president li va estar interrompent constantment fins que va intervindre i va dir: “Crec que tots sabem llegir ací, així que passem al següent punt”.

De la mateixa manera va detallar que la idea principal era comunicar que la contractació dels alts càrrecs des del punt de vista econòmic “no tenia sentit”, perquè tenia el mateix pressupost i la massa salarial d’alta direcció que tenia una persona passava a deu, carregant els comptes de despeses fixes que “per a nosaltres no obeïen a l’ús racional dels recursos públics”, afegia.

El testimoni va afegir que se li “amenaçava constantment” amb el seu acomiadament i va decidir deixar l’empresa.