Compromís demana canviar d’ubicació els concerts de Festes

Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec en el qual reclama al govern municipal de La Vall ens Uneix que estudie i gestione un canvi d’ubicació per als concerts de Festes de Moros i Cristians, previstos a l’aparcament de Paduana, amb l’objectiu de mantindre en ús aquest cèntric espai d’estacionament de vehicles. El regidor Nico Calabuig la regidora M. Àngels Moreno han destacat que aquest aparcament és “imprescindible” per l’afluència de gent els dies de Festes, i que la ubicació tampoc és “dònia” per a acollir públic, donada la seua morfologia amb pendents i l’existència de vegetació enmig de l’espai. A més, han apuntat que aquesta improvisació constata la necessitat d’abordar de forma seriosa “l’incompliment” en la construcció de la zona de concerts i festivals de gran format votada en 2017 per la ciutadania a Ontinyent Participa.

“No comprenem la decisió del govern municipal d’ubicar els diferents concerts de Festes en un espai com l’aparcament de Paduana. Aquest pàrquing públic és fonamental per a la mobilitat en el centre de la ciutat, més encara durant la setmana de Moros i Cristians, quan hi ha una gran afluència de persones d’Ontinyent que viuen fora de la ciutat, i també de visitants. A més, la ubicació de l’aparcament de Paduana facilita que la gent deixe el cotxe aparcat i després vaja a peu pràcticament a tots els llocs”, ha manifestat el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig.

El portaveu ha destacat que “aquesta situació demostra, una vegada més, la necessitat d’adequar una zona definitiva per a concerts i festivals de gran format, votada per la ciutadania l’any 2017 en el programa Ontinyent Participa. Ja hem dit en innumerables ocasions que cal complir amb la voluntat democràtica de la ciutadania i afrontar de forma seriosa el projecte.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha subratllat que “compartim completament la programació de concerts i esdeveniments plantejada, però no el lloc on s’ubicarà. A banda de la pèrdua d’aparcaments, l’espai també ens genera nombrosos dubtes de cara a acollir públic per a un concert. Per una banda, no és un espai anivellat, ja que compta amb pendents, que en alguns punts són molt pronunciades. A més, hi ha barreres vegetals que travessen l’aparcament en la zona central. No sabem si el govern municipal no ha reparat en què açò dificultarà la visió de part de les persones espectadores, o si, en canvi, es pretén optar per tallar arbres i matolls que formen part d’aquest espai en el dia a dia. Cap de les dues opcions ens semblaria lògica ni de trellat”.