La qualitat de la producció cinematogràfica arriba a Ontinyent

“Som els primers de la zona a oferir servei de rodatge per a curts i publicitat a escala de qualitat cinematogràfica, perquè som els primers en fer servir càmeres de cinema per a això”, explica Alex Moriana, fundador d’Ontimedia. Una productora audiovisual amb més de cinc anys d’experiència a Ontinyent, que ja té a la seua esquena diferent projectes com el llargmetratge ‘Entelequia. Llamada en el tiempo’ —pel·lícula en procés que negocia amb Netflix—, així com els curtmetratges ‘Por los viejos tiempos’, presentat en el Teler al març, i ‘La determinación de Mali’, dirigida per Eduardo Asensio.

Ara Moriana, després de finalitzar els seus estudis de cinema digital i efectes visuals 3D, ha decidit ‘professionalitzar’ la seua productora i oferir diferents serveis orientats a la ficció i a la publicitat empresarial. “El que volem fer amb Ontimedia és canviar el panorama dels serveis audiovisuals que s’ofereixen a Ontinyent. És a dir, passar de fer curtmetratges per a nosaltres sols a oferir vídeos a empreses amb la mateixa qualitat que fem els nostres curts i pel·lícules”. Per a això, Moriana assenyala que empren el mateix equip que s’utilitza per a rodatges de “grans produccions”, però amb un pressupost ajustat a la realitat de la zona “perquè siga accessible a les empreses”. “Al final amb el món de la publicitat va ser amb el que nosaltres financem els nostres projectes”, agrega.

Càmeres d’alta qualitat

“Fem servir les Red Cameras i les Arri, són càmeres que requereixen mínims dues persones per a operar-se, tenen un muntatge i poden costar entorn dels 50.000 euros. De fet, és un equip que costa molt de llogar, fixa’t si és complicat que a nosaltres ens les porten des de Madrid per a cada projecte, perquè en aquesta zona no hi ha”, afegeix.

Ontimedia compta amb tota mena de serveis audiovisuals que ajuden a materialitzar les seues produccions. Aquests van des de la preproducció i anàlisi de guió, fins al rodatge, el muntatge i els efectes visuals. No obstant això, també compten amb servei d’assessoria, un ítem que pot ser molt útil a efectes pràctics d’aquells que vulguen començar la seua primera experiència en el món del cinema. “T’explicaríem on buscar finançament, resoldríem els dubtes que vagen sorgint, és a dir, administraríem la teua producció”, matisa Moriana. Però més enllà de produir les seues pròpies històries, l’equip capitanejat per Moriana també s’encarrega de l’apartat de distribució. Com ha ocorregut en el curtmetratge ‘Traffic Ligh’ que ara es troba amb un procés de negociació amb Amazon Prime Vídeo.

“Ens podem encarregar tant de produir el curt, com de distribuir-ho, aquí ficaríem qualsevol dels projectes en els quals hem participat en la seua fase de producció. Per exemple, amb ‘Traffic Lights’l’hem presentat a Prime Video i ara està en revisió. Al final el que fem és obrir-los la finestra a plataformes com Netflix o Prime, entre altres”, compte.

Cursos de cinema

“Prompte llançarem una plataforma on podràs trobar vídeos, exàmens i tot el material. Hi haurà cursos sobre cinema, sobre programes de 3D i altres característiques, per un preu molt més reduït. Per a ells hem comptat amb professionals del sector”. Àlex preveu que està formació en línia estiga disponible a la fi d’any.

Per a això, compta amb un equip liderat pel mateix Moriana, i altres figures com l’actor Isaak Gracia, amb trajectòria a Los Angeles, Jaime Delmonte i Eduardo Asensio, que es podrà ampliar fins a un grup format per 40 persones, segons les necessitats de cada producció.

“Jaime s’encarrega més de la part de guió i muntatge, jo gestione tota la productora, Eduardo s’encarrega una mica de contactar amb les empreses per a la publicitat i Isaak està més en l’apartat de cinema”. “Al final el que volem és portar la qualitat del cinema a les empreses d’Ontinyent”, conclou.