Compromís proposa diversificar l’economia d’Ontinyent i fomentar l’ocupació de qualitat connectada a la formació

Aquest dilluns, el candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, acompanyat pel candidat a les Corts, Jesús Pla, el director general de Tributs, Rafael Beneyto, i diferents membres de la candidatura municipal, presentava algunes de les propostes en matèria econòmica presents al programa electoral de Compromís per Ontinyent. Entre elles es troba l’aposta per la diversificació de l’economia d’Ontinyent, donant major impuls a tots els sectors productius, una participació més activa de l’Ajuntament en els Acords Territorials per l’Ocupació, per fomentar llocs de treball de qualitat amb el sector formatiu i els agents socials, i el desenvolupament d’una Agència municipal de captació d’inversions privades, que permeta atraure noves empreses a Ontinyent i revertir el trasllat de PIMES a altres localitats veïnes.

En paraules del candidat a l’Alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, “el primer eix fonamental del nostre programa per a Ontinyent és el benestar diari de les persones i les oportunitats de futur a la nostra ciutat. Moltes vegades la gent jove se’n va a estudiar fora i després no pot tornar a Ontinyent per falta d’oportunitats laborals. Des de Compromís tenim un pla per a revertir aquesta situació, basat en una vertadera diversificació econòmica, que continue apostant pel sector industrial, i que també impulse la producció agroalimentària local, el xicotet comerç, les activitats vinculades a les cures, o el sector cultural. Aquesta també és una manera de generar ocupació de qualitat i no deslocalitzable a Ontinyent”.

Calabuig exposava que “en aquesta línia, centrem la qüestió en dues propostes molt concretes. Per una banda, volem augmentar molt més la participació de l’Ajuntament en els Acords Territorials per l’Ocupació, treballant acompanyat del sector formatiu i els agents socials. En aquests anys el govern municipal no ha tingut en compte prou aquesta relació necessària entre el món formatiu i el teixit productiu, i és necessari que ho corregim. Treballarem junt amb la Universitat i la Formació Professional, a través dels instituts públics, perquè l’oferta formativa de la ciutat responga a les necessitats reals del teixit productiu d’Ontinyent. D’aquesta manera podem formar persones qualificades per a treballar en tots els sectors”.

“Per altra banda, proposem la creació d’una Agència municipal de captació d’inversions privades, en col·laboració amb la Generalitat. En els últims anys hem detectat un problema, el trasllat a localitats veïnes de la producció de moltes xicotetes i mitjanes empreses d’Ontinyent. Volem revertir eixa tendència, i també donar facilitats per tal que hi haja moltes més PIMES que trien Ontinyent com a destinació on instal·lar-se i oferir oportunitats d’ocupació a les persones joves i a tota la població d’Ontinyent. Juntament amb açò, continuarem el treball conjunt amb la Conselleria d’Economia Sostenible, per millorar la qualitat de les àrees industrials”, apuntava el candidat a l’Alcaldia.

Per la seua banda, el diputat i candidat de Compromís a les Corts, Jesús Pla, explicava que “podem emmarcar aquestes propostes municipals en una aposta per la millora de l’economia i les oportunitats d’ocupació que hem treballat des de Compromís a la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Economia Sostenible, encapçalada per Rafael Climent, i el LABORA, amb Enric Nomdedéu al capdavant. Hi ha una dada clau, i és que en aquests anys que Compromís ha gestionat l’economia, l’ocupació i els sectors productius, un total de 350.000 persones han trobat una ocupació al País Valencià. Açò s’ha de valorar, ja que contrasta fortament amb l’etapa anterior”.

Pla destacava que “hem de recordar que la Conselleria d’Economia està apostant des de 2017, amb un pressupost important, per la modernització de les nostres àrees industrials. A través de l’IVACE, la Conselleria ha canalitzat inversions als ajuntaments, per tal de modernitzar i fer més sostenibles les seues àrees industrials, un fet que ha tingut una gran incidència a Ontinyent i la Vall d’Albaida. Aquest programa continua endavant i en el present exercici hi ha prevista una inversió de 40 milions d’euros per a les àrees industrials, que aprofundeix en una idea fonamental del programa electoral de Compromís, la reindustrialització del nostre territori. Junt amb açò, també proposem treballar en la internacionalització, la innovació i la recerca de valor afegit per a les nostres empreses”.

“Pel que fa al LABORA, durant aquests anys s’ha apostat per aquells sectors de població que han patit més les conseqüències de l’atur, i que havien de ser prioritaris, com la gent jove, la gent major i les dones. Paral·lelament, amb els programes AVALEM que LABORA ha posat en marxa, hem aconseguit que centenars de milers de persones hagen pogut trobar una ocupació digna, de qualitat i ben remunerada. Eixe és el camí recorregut amb la gestió de Compromís, i que continuarem desplegant des del pròxim Govern Valencià, amb Joan Baldoví com a president de la Generalitat”, concloïa Jesús Pla.