Nou impuls per al programa d’educació financera de Caixa Ontinyent

Obra Social de Caixa Ontinyent i Funcas (Fundació de les caixes d’estalvi) han subscrit un conveni que suposarà un nou impuls per al programa d’educació financera de la Fundació Caixa Ontinyent; un programa potent, pioner i amb una àmplia projecció que és utilitzat cada any per quasi 40.000 persones.
Entre altres accions, el Conveni permetrà la posada en funcionament d’una Aula Virtual, inicialment per a alumnes de 3r i 4t de l’ESO, Batxillerat i Formació Professional de Centres Educatius, en la qual els professors podran decidir matèria i nivell per als seus alumnes, amb unitats assimilables en uns 30 minuts.
L’Aula, d’accés limitat i gratuït, pretén ser un recurs per als professors, que poden usar-lo com a complement i estímul a la formació en temes econòmics, i per això s’ha dissenyat en entorn actual, àgil i intuïtiu, amb contingut personalitzat per a cada etapa educativa, i incorporat a una web dinàmica, informativa i multimèdia. En principi, disposarà de material didàctic a nivells bàsic i mitjà, sobre sistema financer, jocs d’atzar i apostes, compres segures en línia, com millorar la seguretat, sistemes de pagament digitals, i mètodes de finançament.
És intenció de la Fundació Caixa Ontinyent posar en coneixement dels centres la disponibilitat d’aquesta Aula.

Accions per a tots els públics
A més, el programa d’educació financera de la Fundació Caixa Ontinyent compta amb una App interactiva “Els contes de Dino” en la qual els més xicotets, per si mateixos o amb els seus pares, poden llegir, escoltar i jugar en diferents idiomes; ha desenvolupat un concurs escolar sobre coneixements financers entre joves alumnes de 4t d’ESO de la Comunitat Valenciana; està realitzant formació en línia per al professorat a través dels CEFIRE de Xàtiva, Xest, Alacant i València; ofereix tallers per a centres educatius amb temàtiques diverses; impulsa accions formatives per als més majors amb l’objectiu de facilitar-los la gestió de la seua economia diària, com a formació especial en eines d’accés a comptes, utilització de mitjans de pagament i digitals, i de prevenció de fraus. A més, ha editat un manual d’autonomia digital per a persones majors, una guia per a dur a terme, de manera àgil i senzilla, les operacions financeres bàsiques en els caixers automàtics de l’Entitat, motivant així l’autogestió segura.
El president de Caixa Ontinyent, José Pla, ha destacat que “l’educació financera és cada vegada més necessària en la nostra societat, i oferir eines per a la formació de la nostra gent és un compromís que tenim per a fomentar el progrés social i territorial. Aquesta Aula Virtual és un pas molt important cap als nous temps d’una era digital que hem d’afrontar amb la formació i la seguretat necessàries. El programa, igual que tota l’obra social de Caixa Ontinyent, té un gran valor i és possible gràcies a la confiança dels nostres clients; per això sempre agraïm i destaquem el valor incalculable de ser client de Caixa Ontinyent”.