Compromís proposa recuperar la Policia de Barri i dotar la Policia Local d’efectius suficients

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat aquest dilluns una moció en la qual proposa la recuperació del servei de la Policia de Barri i l’ampliació de la plantilla de Policia Local de la ciutat. La proposta del regidor Nico Calabuig i la regidora M. Àngels Moreno, que serà debatuda en el Ple Ordinari de juliol de l’Ajuntament d’Ontinyent, se centra en la necessitat de recuperar la Policia de Barri com un servei de vigilància pedagògic i de proximitat, després de la seua desaparició a finals de l’any 2019. La moció també insta al govern municipal a iniciar un procés d’ampliació progressiva de la plantilla de la Policia Local, per aconseguir les xifres d’efectius de fa anys i poder prestar un millor servei a la ciutadania.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “les reunions que hem realitzat amb tot el teixit veïnal dels barris, urbanitzacions i disseminat d’Ontinyent ens han confirmat una cosa, i és que és fonamental recuperar el servei de la Policia de Barri. Aquest servei es va posar en marxa en febrer de l’any 2014, durant la legislatura de govern de coalició entre Compromís per Ontinyent i el Partit Socialista, i comptava amb un total de sis agents que recorrien a peu els barris de matí i de vesprada, atenent en el carrer dubtes, peticions, necessitats diverses o vigilància a les escoles, entre altres, i aconseguint un major contacte i confiança amb la ciutadania”.

“Malauradament, a finals de l’any 2019, a l’inici de la legislatura de majoria absoluta de La Vall ens Uneix, aquest servei va desaparéixer. Els agents que es trobaven en situació de segona activitat i s’encarregaven d’aquestes funcions es van jubilar i les vacants resultants no es van reposar. Davant aquest escenari, la nostra moció reclama recuperar la Policia de Barri en el termini més breu possible, i afrontar aquesta qüestió d’una manera seriosa, dotant dels recursos i personal necessaris per a la correcta prestació del servei”, denuncien.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, M. Àngels Moreno, ha apuntat que “la nostra moció també incideix en la urgència d’augmentar la plantilla de la Policia Local d’Ontinyent. Amb anterioritat a 2008, la plantilla va arribar a tindre 60 policies, mentre que en l’actualitat hi ha 40 policies a la ciutat, amb un procés d’oposicions per cobrir 6 places d’oficial. Tanmateix, cal tindre en compte que hi ha policies encarregats de fer funcions administratives, també hi ha baixes, a més del torn de descans de cada setmana. Açò s’acaba traduint en una quantitat de policies molt escassa en el carrer en cada torn de vigilància. És urgent mobilitzar recursos per desenvolupar un Pla que permeta ampliar la plantilla fins a recuperar les xifres d’efectius de fa anys”.

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs assenyalant que “com sempre, esperem comptar amb el vot favorable de tots els grups polítics. L’objectiu d’aquesta moció és millorar la prestació de serveis a Ontinyent i aprofundir en una forma de vigilància propera i de confiança, que està sent reclamada des dels barris. Cal que continuem treballant en eixa línia”.