Compromís vol llançar un pla per garantir el dret a la vivenda

Desenvolupar un Pla Edificant de vivenda pública, que done resposta a la necessitat en matèria d’habitatge que té la ciutadania, especialment la gent jove, a tot el País Valencià. Aquesta és la proposta que la cap de llista de Compromís a la circumscripció de València per a les eleccions autonòmiques ha presentat M. Josep Amigó a Ontinyent, juntament amb Nico Calabuig, aspirant de Compromís a l’alcaldia de la capital de la Vall d’Albaida.
La proposta té com a objectiu contribuir a garantir l’accés a una vivenda digna per a totes les persones que així ho desitgen, a través d’augmentar el parc de vivenda pública en venda i lloguer. En el cas d’Ontinyent, aquesta proposta es vincula amb la revitalització del centre històric i les zones més antigues dels barris nous, per a abordar paral·lelament les dues problemàtiques.
En paraules de Nico Calabuig, “durant aquesta legislatura ja hem estat treballant en un repte que tenim com a ciutat, la revitalització i regeneració urbana dels barris històrics de la Vila i el Poble Nou, així com les zones més antigues dels barris de Sant Rafel, El Llombo i Sant Josep. Per això, aquest pla pretén impulsar conjuntament des del govern de la Generalitat Valenciana i des del futur govern d’Ontinyent, l’accés a l’habitatge, especialment del sector jove, que té poques opcions d’emancipació, i a la vegada fer front al problema de degradació dels nostres barris”. Per la seua part, Maria Josep Amigó, incidia en la necessitat d’ampliació de l’habitatge públic “per acostar-nos a les dades de les grans ciutats europees, que estan en el 20%, mentre ací estem al 2%”