Concedida la llicència per impedir l’enfonsament total de la casa Gomis

L’Ajuntament d’Ontinyent ha concedit una llicència valorada en treballs per 23.000 euros sol·licitada per la família propietària de la casa natal del músic Josep Melcior Gomis. L’objectiu d’aquest permís és escometre les tasques necessàries per a procedir a l’estabilització de l’estructura de l’immoble, greument afectat pels últims episodis de pluges que han accelerat el seu procés d’erosió provocant un enfonsament parcial el mes d’abril, amb episodis posteriors d’ensulsiada que han continuat agreujant la situació.

Des del consistori s’estima que, a més d’aquesta primera fase d’estabilització, caldria dur a terme una posterior per a recuperar la coberta i la divisió horitzontal dels pisos. Segons unes primeres estimacions, la valoració d’aquesta segona fase estaria al voltant dels 80.000 euros encara que, des de l’Ajuntament es considera que caldria realitzar una valoració molt més exhaustiva, un extrem que ara resulta impossible donades les condicions en les quals es troba l’immoble.

Segons s’explica des del consistori, la família propietària s’ha compromés a facilitar aquesta labor d’inspecció i valoració una vegada finalitzen les obres d’estabilització de l’habitatge.

Futur museu?

Cal recordar que en l’últim ple celebrat el mes de maig es va descartar (amb els vots de la Vall ens Uneix) la proposta d’adquisició de la casa natal de Gomis per a convertir-la en futur museu dedicat al músic. Des del govern local s’ha matisat aquesta setmana que “en aquests moments no té sentit que siga un bé públic quan no existeix un ús previst. Si sorgeix un projecte en el futur es podria estudiar la col·laboració”.

Cal recordar que la localització de la casa natal de Gomis es va produir a través de diferents estudis. Josep Melcior Gomis va néixer en aquest habitatge el 6 de gener de 1791 i en ella va viure els seus primers anys fins que va marxar a València a l’edat de nou anys.