Condemnat a 5 anys de presó el zelador que va abusar d’una pacient a l’Hospital d’Ontinyent

La Secció Quarta de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a cinc anys de presó per un delicte d’abús sexual amb accés carnal a un zelador de l’Hospital d’Ontinyent que va sotmetre a tocaments en les seues parts íntimes i a altres actes de tipus sexual a una pacient, menor d’edat, mentre estava anestesiada després d’una operació.

La Sala li imposa a més el pagament d’una indemnització de 6.200 euros pels danys morals i els perjudicis personals que va patir la víctima a conseqüència dels fets.

Així mateix, el condemnat no podrà exercir com a sanitari durant el temps que dure la condemna i queda inhabilitat per a qualsevol professió o ofici, retribuït o no, que comporte contacte amb menors d’edat per un temps superior a cinc anys al de la duració de la pena de presó.

Segons el relat de fets provats de la resolució, que no és ferma i es pot recórrer davant la Sala civil i Penal del TSJCV, els abusos van ocórrer el 17 de maig de 2021 quan la víctima, que tenia 16 anys en el moment dels fets, es trobava en la fase de reanimació després d’haver sigut sotmesa a una intervenció quirúrgica.

Durant el procés, i tal com informen des del TSJC, va ser una infermera qui va descobrir al zelador cometent els actes pels quals ha sigut condemnat. La infermera va posar els fets en coneixement del centre sanitari.