El fiscal es ratifica i demana 8 anys de presó per a Jorge Rodríguez

El fiscal del cas Alqueria eleva a definitiva la sol•licitud de pena. Així ho ha anunciat hui en l’inici de l’apartat de conclusions del judici. El ministeri fiscal es ratifica així en la seua petició inicial, que en febrer de 2021 ja va marcar com a provisional, de 8 anys de presó i 20 d’inhabilitació, tant per a l’alcalde d’Ontinyent i expresident de la Diputació, Jorge Rodríguez, com per al seu cap de gabinet, Ricard Gallego, i l’assessor, Manuel Reguart; així com als dos exgerents de Divalterra, Agustina Brines i José Ramón Tiller. A tots ells els acusa de delictes de prevaricació administrativa, malversació de caudals públics i falsedat en document oficial.

Per la seua part, les acusacions populars han rebaixat la pena inicial. En l’apartat de conclusions del judici del cas Alqueria, l’acusació popular Acción Cívica ha retirat el delicte continuat de tràfic d’influències i s’ha adherit a les peticions de pena de la fiscalia, excepte en el delicte de falsedat documental.

D’altra banda, l’acusació del Partit Popular s’ha adherit també a la qualificació del ministeri fiscal, reduint així la seua petició inicial. Cal recordar que, en el seu moment, el Partit Popular demanava fins a 18 anys de presó per a Jorge Rodríguez. El que suposava 10 anys més del que havia sol•licitat la Fiscalia.

Pel que fa a les defenses, aquestes han demanat sentència absolutòria i que els costs del judici recaiguen sobre les acusacions populars. Les defenses han posat l’accent crític en l’acusació popular, demanant condemnes per “especial temeritat i mala fe” als components de l’acusació esmentada.