Conselleria desmenteix les retallades en l’Escola Oficial d’Idiomes

Arran de les informacions difoses en un primer moment pel claustre de l’Escola Oficial d’Idiomes de Xàtiva Ontinyent, i del suport declarat d’alguns organismes com el Govern d’Ontinyent, la Conselleria d’Educació ha demanat que “no es facen acusacions infundades sobre fets que no s’ajusten a la realitat”.
Segons la Generalitat Valenciana es va fer una interpretació errònia d’un esborrany de treball tècnic que s’envia tots els anys a les direccions de les EOI. En aquest moment va sortir les primeres veus que deien que s’anava a retallar la plantilla, “cosa que és totalment falsa”, segons indiquen des del govern autonòmic.

Així, expliquen que el que es fa cada any és que les direccions de les EOI facen previsió de grups i oferta en llengües a cadascuna de les seus que tenim al llarg del País Valencià. En aquesta previsió les direccions d’EOI proposen quina és l’oferta formativa de cada llengua i nivell segons la demanda que es té.

“Insistim, els grups de llengües i nivells els adapten a les necessitats cada EOI segons el seu context i demanda. No es va a retallar professorat i com cada any el que es fa és configurar i treballar els grups de llengües necessaris en cada EOI, sempre amb el que indica cada direcció de cada EOI” declaren. A més, el dimarts, els responsables d’Educació de la Generalitat es van reunir amb els representants de l’associació de directors d’EOI per aclarir la situació.

També remarquen que “des que governa el Botànic, la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme ha augmentat la plantilla de les EOI a 711 docents, un 15 % més que a l’última legislatura que el PP. A més de l’augment des del curs 2018-2019 de noves EOI i seccions d’EOI. De les 17 EOI inicials a tot el territori, hem passat a 24 EOI i 5 seccions més en aquests anys”.