Infermeres d’Ontinyent i la UPV treballen en una aplicació mòbil sobre l’ús de les màscares

La mascareta s’ha convertit en un complement més, un element imprescindible i necessari a l’hora d’eixir de casa i fer les tasques del dia a dia. Però encara hi ha moltes persones que desconeixen la manera correcta de manipular-la i usar-la, per a evitar una protecció ineficaç davant el coronavirus. Per aquest motiu el grup d’infermeria de quiròfan de l’Hospital General d’Ontinyent (GEQUO) i la Universitat Politècnica de València (UPV) s’han unit per a desenvolupar una aplicació mòbil per a la seguretat en la col·locació de les mascaretes.

L’aplicació es troba en procés d’elaboració, i per a això necessiten la col·laboració de la ciutadania. Així sol·liciten als veïns i veïnes descarregar ‘Intemasc’, que és el nom d’aquesta aplicació. Fins al moment aquesta eina, que és gratuïta, únicament està disponible per a telèfons intel·ligents amb sistema operatiu Android, i es pot trobar ja dins del Play Store.

Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent demanen la col·laboració de la ciutadania i animen a utilitzar la càmera “fes fotos a la teua família i amics, per descomptat mantenint la distància de seguretat, posa-te-la bé i malament, com se t’ocórrega i el més important, passa-ho bé”.

Amb totes les fotografies realitzades, els desenvolupadors de l’aplicació crearan una base de dades que permetrà donar forma a l’aplicació definitiva. ‘Intemasc’ funcionarà com una eina de reconeixement d’imatges que permetrà que l’usuari puga verificar l’ajust de la seua mascareta i comprovar abans d’eixir al carrer que està correctament protegit davant la Covid- 19.