Consells per a circular per Ontinyent amb pluja

Afortunadament, les pluges han fet acte de presència en tot el país, la qual cosa està ajudant a pal·liar en part els problemes derivats de la sequera.
No obstant això, aquesta tan esperada pluja porta aparellada algunes molèsties, especialment per a aquelles persones que es desplacen per carretera, ja que, segons la Societat Meteorològica dels Estats Units, la pluja intensa augmenta fins a un 34% el risc d’accidents.
Molts d’aquests sinistres es produeixen dins de les ciutats per l’acumulació de vehicles i la baixa visibilitat, per aquest motiu, l’app d’aparcament EasyPark ha recollit uns consells per a circular durant els dies de pluja.
Llums d’encreuament
Abans de llevar el fre de mà hem d’activar les llums d’encreuament i deixar-les enceses durant tot el trajecte. Així mateix, és molt important senyalitzar cadascuna de les accions que realitzem i amb l’antelació suficient perquè els conductors que estiguen al nostre voltant es donen per assabentats.
Planificar el trajecte
És recomanable planejar l’itinerari que seguirem fins a arribar al destí per a evitar maniobres inesperades o errors d’eixida per poca visibilitat.
Mantindre major distància
Reduir la velocitat i mantindre una distància major de l’habitual són els dos consells bàsics que hem de tindre en compte en començar a circular. També és molt rellevant adequar la conducció a la velocitat i quantitat del trànsit existent.

Trepitjar el fre amb suavitat
Frenar a poc a poc i de manera constant ajuda a evitar situacions perilloses com el aquaplaning. Una bona manera de reduir la velocitat és alçar el peu de l’accelerador, en comptes de trepitjar el fre.
Aparcament segur
Reservar una plaça en un pàrquing privat és la millor opció per a evitar deambular per les ciutats buscant on aparcar. A través de la web d’EasyPark es pot fer còmodament.
Empra apps com a guia per a trobar aparcament
Igual que ens deixem guiar pel nostre GPS, existeixen funcionalitats com Find, d’EasyPark, que indiquen les zones en les quals hi ha més probabilitat de trobar places lliures. Una bona alternativa si no hi ha pàrquings coberts prop del lloc al qual ens dirigim.
Evitar les línies pintades
La mescla de pintura i aigua fa que els pneumàtics patinen amb molta facilitat sobre les línies, per la qual cosa es recomana extremar la precaució durant canvis de carril i eixides.
Manteniment dels netejavidres
Un bon manteniment dels netejavidres pot estalviar-nos molts problemes, especialment si plou amb força, circulem per autovia o autopista o necessitem avançar a un altre vehicle.
Cristalls entelats
Mantindre una bona visibilitat és essencial, per la qual cosa es recomana utilitzar l’aire condicionat a una temperatura d’uns 21 graus i fins i tot dirigir-lo cap a les llunes davantera i posterior si és necessari.