Cáritas Ontinyent incrementa la seua assistència fins a 478 persones

Els perfils de les 478 persones beneficiàries ateses per Càritas Ontinyent el 2022 no han canviat respecte al 2021. Els qui més sovint sol·liciten l’ajuda de Càritas Ontinyent segueixen sent dones soles amb persones menors al seu càrrec; parelles joves amb fills o filles; persones migrants, la majoria en situació administrativa irregular; persones majors de 65 anys que es troben soles i persones amb habitatges precaris. Això sí, el nombre de persones ateses per l’entitat el 2022, aquestes 478, representa un increment del 8,1% respecte de l’any anterior.

Les dades procedents de les memòries de les Càritas Parroquials, així com d’altres informes de referència, ens parlen del fet de tindre fills com un dels factors de risc d’exclusió i de transmissió intergeneracional de la pobresa. Per aquesta raó, Càritas Ontinyent ha prestat especial atenció als 210 menors per evitar que les situacions de pobresa i d’exclusió s’hereten i es perpetuen en el temps.

Al llarg del 2022 Càritas Ontinyent va comptar amb la col·laboració desinteressada de 39 persones voluntàries, la majoria (72%) dones. Pel que fa als recursos econòmics, els fons propis ja suposen el 65,5% dels ingressos que rep Càritas Ontinyent, que van pujar, el 2022, a 36.872 euros. Pel que fa als recursos invertits, el 2022 també s’han incrementat respecte a anys anteriors i suposen un suport fonamental per als que no poden exercir els drets i cobrir les necessitats bàsiques. El 2022 Càritas Ontinyent va invertir prop de 128.973 € en l’atenció social, un 35% d’aquest import destinat a cobrir necessitats bàsiques com l’alimentació, els subministraments, els ajuts per a lloguer, els desnonaments, el pagament de rebuts, les reparacions a l’habitatge, els medicaments o els ajuts educatius. El diferencial entre els ingressos i els recursos invertits es va obtindre a través dels fons de l’Herència Nadal.