Ontinyent inverteix 53.000 euros condicionant l’Alberg Perú per reobrir-lo amb gestió municipal

L’Ajuntament d’Ontinyent invertirà 53.000 euros en el condicionament de l‘Alberg Perú per reobrir-lo, previsiblement aquest estiu, amb gestió municipal. La Junta de Govern Local donava llum verda la setmana passada a la reparació dels desperfectes que havia deixat l’empresa que gestionava la instal·lació i amb la que es va resoldre el contracte.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, explicava que “després de la pandèmia, l’empresa va cancel·lar unilateralment el contracte que tenia vigent fins a 2026, emparant-se en les complicacions derivades de la pandèmia de la Covid-19. Vam demanar una indemnització i es va obrir un procés judicial per resoldre les divergències existents. La liquidació era un pas necessari, ja que sense ella no podíem donar nou ús a les instal·lacions”.

Una volta resolt el contracte, es procedirà a reparar els desperfectes que s’havien detectat per part dels tècnics municipals quan van inspeccionar les instal·lacions després d’abandonar-les l’empresa. Aquests desperfectes venen en gran part ocasionats per filtracions d’aigua a la coberta, que han afectat les tres plantes de l’alberg i principalment als elements de fusteria.

Sayo Gandia explicava que una volta es pose a punt i es reòbriga, “volem que l’Alberg siga un punt de turisme sostenible, responsable i tranquil, que ajude a ampliar l’oferta d’allotjament per a joves, famílies o persones aficionades al senderisme, tot des d’un plantejament propi de l’àmbit rural”, assenyalava.