Convoquen la III Edició del premi ‘Col·lectiu Balarma’ d’investigació en Educació Infantil

El Campus d’Ontinyent de la Universitat de València acollia en el matí d’aquest dijous la presentació de la tercera edició del Premi d’Investigació en Educació Infantil ‘Col·lectiu Balarma’ convocat per la Fundació Universitària Campus d’Ontinyent. En l’acte han participat Pedro Pérez, coordinador del Campus d’Ontinyent, Ana M. Botella, degana de la Facultat de Magisteri, i Jorge Rodríguez, president de la Fundació Universitària i alcalde d’Ontinyent, comptant-se també amb la presència del regidor d’Educació, Óscar Borrell.

En els parlaments s’ha destacat la importància d’aquest premi, un dels més prestigiosos dins del panorama nacional d’investigació en Educació Infantil, ja que pretén no sols estimular la investigació educativa en aquesta etapa, sinó també la creació de grups de recerca i col·laboració entre la universitat i els professionals de l’educació d’aquesta etapa educativa a les escoles. Una iniciativa de la Fundació Universitària que convoca aquest premi dins de les seues activitats de foment i dinamització d’Ontinyent com a seu universitària.

Jorge Rodríguez destacava que “quan es va crear la Fundació Campus Ontinyent, els objectius inicials eren ajudar a la implantació de noves titulacions i contribuir a la dinamització del Campus. El treball d’aquests anys per fer créixer les titulacions i el mateix Campus ha estat molt satisfactori, i pel que fa a la dinamització, estem orgullosos d’iniciatives com el Premi Balarma. És des de l’Educació Infantil d’on sorgeixen les bases per al creixement de les persones, i per això encoratgem a les persones investigadores en aquesta matèria a què es presenten i aprofiten l’oportunitat”.

Pedro Pérez incidia en el fet que aquest “és un premi que estimula la recerca i valora l’aplicabilitat i que, a més, és publicable, el que és d’allò més interessant”. La degana de la Facultat de Magisteri, Ana M. Botella destacava que “és un encert que es convoque aquest premi precisament en Educació Infantil. La investigació és una important ferramenta didàctica per a la millora del procés de l’ensenyament i aprenentatge, i les i els mestres en Infantil també investiguem molt i molt bé”, assenyalava.

Aquest premi porta per nom ‘Col·lectiu Balarma’ en reconeixement del grup de mestres renovadors de la comarca que, des de l’últim quart de segle passat va treballar per una educació pública de qualitat i en la nostra llengua. El reconeixement està dotat amb 4000 euros, i serà atorgat a una persona que, en nom propi o com a representant d’un grup de treball, presente un projecte d’investigació, original i inèdit que permeta aprofundir en el coneixement de diferents aspectes de l’Educació Infantil i que puga contribuir a destacar la importància de qualsevol dels aspectes d’aquesta etapa educativa, així com la col·laboració entre l’escola i la universitat.

Tota la informació respecte a aquesta convocatòria, així com els models de sol·licituds per a prendre part es poden descarregar de la web de la Fundació Universitària (www.fundaciocampusontinyent.es) o del Campus d’Ontinyent (www.uv.es/ontinyent). El termini per a presentar-les serà les 14.00 h del pròxim 2 de juny.