El Ministeri deixa fora el tren d’Ontinyent com a servei de proximitat

El BOE del 21 de febrer publica un acord del Consell de Ministres segons el qual el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha exclós la línia València-Xàtiva-Alcoi en la seua declaració com a “servei ferroviari de proximitat”. La consideració haguera possibilitat que eixes connexions de tren puguen tindre una oferta d’horaris molt més àmplia.

El govern central de Madrid sí que ha donat aquesta qualificació a 5 línies ferroviàries en Andalusia, Madrid, Múrcia i Castella-Lleó, però ha deixat sense efecte la del tren que connecta Ontinyent amb València i Alcoi. D’aquesta manera el Ministeri rectifica el seu acord de 2017 en el qual considerava la línia València-Xàtiva-Alcoi com a “obligació de servei públic” de mitja distància.

Des de la plataforma Salvem el Tren ja s’ha criticat aquesta decisió indicant que “la comparació no pot ser més escandalosa i demostra el menyspreu amb el qual el Ministeri i Renfe tracten la línia Alcoi-Xàtiva-València i, en definitiva, la població de les Comarques Centrals Valencianes”. S’observa des de la plataforma que el volum de població és molt superior al de les zones que sí s’han inclòs en l’acord del Ministeri.