El PSPV-PSOE d’Ontinyent mostra la seua preocupació per l’agreujament de l’atur femení a la ciutat

Un total de 39 dones més respecte a l’any passat busquen treball a Ontinyent de forma que de les 2.581 persones desocupades a la ciutat, l’atur femení suposa un 65,90%. En paraules de José Antonio Martínez, candidat socialista a l’Alcaldia, resulta “molt greu” la “manca d’oportunitats laborals per a la meitat del nostre veïnat”, una circumstància “que dificultat la igualtat real entre homes i dones que devem reivindicar-hi sempre i més en el marc de la celebració del 8 de març”.
De fet, Martínez considera “necessari apostar per accions formatives que per-meten a les ontinyentines tornar al mercat de treball com ara recuperar els ta-tallers d’ocupació amb els que sempre havia comptat la nostra ciutat”. Així, el candidat socialista veu “inacceptable” la deixadesa de l’Ajuntament “que no va concórrer a les convocatòries de la Generalitat Valenciana que van mobilitzar en el 2022 més de 79 milions d’euros (22 dels quals en la modalitat específica per a dones) tal com van optar totes les grans ciutats del nostre entorn com Alcoi, Xàtiva, Gandia o Ibi.”
En la seua valoració sobre les estadístiques del mercat laboral publicades per LABORA aquest dijous, 2 de març, José Antonio Martínez també veu “preocupant que mentre a la Comunitat Valenciana baix el govern socialista de Ximo Puig l’atur disminueix un 4,72% en el balanç interanual, a Ontinyent registrem un increment del 2,99%”. Les xifres apunten en el mateix sentit respecte a gener amb un descens autonòmic de mig punt i un creixement a Ontinyent de l’1,26%. Per això, Martínez urgeix “a redoblar tots els esforços per recuperar el caràcter dinàmic de la indústria i de l’economia ontinyentina amb accions directes des de l’Ajuntament de forma que no es deixen passar oportunitats ben valuoses per millorar les capacitats dels nostres treballadors i, sobretot, de les nostres treballadores”.