Les places del Museu del Tèxtil ja porten el nom de José Niñerola

S’acaben d’inaugurar les places del Museu del Tèxtil que porten el nom de José Niñerola Company, en record del desaparegut empresari del tèxtil.

En un principi es va preveure posar el seu nom a un carrer en el barri del Llombo, en una unitat de desenvolupament pendent d’executar-se des de fa més d’una década, però des d’ATEVAL i COEVAL es va demanar a l’Ajuntament d’Ontinyent canviar la ubicació a un espai més “idoni” donada la vinculació de Niñerola amb el món empresarial i del tèxtil.

L’acte ha comptat amb la presència de representants de l’àmbit polític i empresarial. Una plaça que posa en valor la figura d’aquest empresari que va fundar Pertex, Piel S.A. i Eurotela. Entre els mèrits que es destaquen de la trajectòria de José Niñerola es troba el fet d’haver sigut fundador i primer president de COEVAL, càrrec que va compatibilitzar amb la presidència d’ATEVAL-Vall d’Albaida. Va participar activament com a representant de la ciutat i la comarca en la consecució de diverses millores de transcendència social i econòmica per a la zona, com ara la implantació de la Universitat de València a Ontinyent; l’elecció de la ciutat com a seu del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana i impulsor de la Fundació lligada a aquest espai museístic; persona clau en la creació d’un dipòsit duaner en la ciutat; la realització del Pont de Sant Vicent; o la finalització de l’autovia A7. Niñerola, a més a més, va contribuir a la unitat d’acció del sector amb l’Ajuntament i altres entitats com Caixa Ontinyent o els sindicats CCOO i UGT.