Convoquen la primera manifestació contra la violència de gènere a Ontinyent

El 25 de novembre és el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere i enguany, per primera vegada, a Ontinyent hi haurà una gran manifestació pel mateix recorregut de l’Entrada de Moros i Cristians.

És una de les accions previstes per la regidoria d’Igualtat per commemorar el 25-N i està convocada pel Consell de les Dones per al 24 de novembre, amb eixida a les 12 hores des de l’avinguda Almaig, a l’altura del col·legi Carmelo Ripoll.

La regidora d’Igualtat, Natalia Enguix destacava la importància de la participació de tota la ciutadania “per contribuir a acabar amb la violació de drets humans que pateixen les dones, que és un problema al que hem de fer front tota la societat”.

La programació prevista s’iniciava la setmana passada amb un laboratori d’autodefensa feminista que tenia lloc al Casal Jove; es reprendrà aquest cap de setmana amb la col·locació d’un ‘Punt Violeta’ contra les agressions sexistes al Recinte Firal i continuarà dimarts, 19 de novembre, amb la instal·lació també de Punts Violeta amb Instituts Pou Clar, Jaume I i l’Estació per tal d’informar a la població juvenil.

A més a més, dimecres 20 de novembre hi haurà la projecció i debat de la pel•lícula ‘Volar’ al Centre Cultural Caixa Ontinyent a partir de les 19 hores; i dilluns 25 de novembre hi haurà una concentració i lectura d’un manifest a la porta de l’Ajuntament d’Ontinyent a les 12 del migdia.

Natalia Enguix destacava la “ferma aposta” del Govern d’Ontinyent per treballar en matèria d’igualtat de manera transversal i des de totes les àrees, posant com a exemples d’acció el servei d’assessorament psicològic i jurídic a dones víctimes de la violència de gènere; el projecte de visibilització de les dones esportistes; els tallers de coeducació desenvolupats en els centres educatius, entre altres.