Creen quatre zones esportives i d’oci als barris de la ciutat

Acostar l’esport als barris de la ciutat i donar així una alternativa saludable d’oci és l’objectiu que persegueix la creació de quatre zones esportives i de jocs infantils, que ha licitat l’Ajuntament d’Ontinyent recentment. De la mateixa manera, es milloraran els espais públics afectats per aquesta implantació, contemplant tant l’enjardinament o urbanització, així com les seues instal·lacions i dotacions associades.

Un projecte que inclou la instal·lació d’un skatepark o zona de patinatge en Benarrai, que seguirà els mateixos passos administratius la setmana vinent, segons informen des del consistori.

Pressupost 200.000 euros

Per a fer realitat aquestes noves instal·lacions, el consistori ontinyentí ha previst una partida de 200.000 euros en el pressupost municipal d’enguany. Segons han informat des de l’Ajuntament d’Ontinyent, els quatre nous espais esportius i d’oci estaran situats en la zona de Benarrai; en el Parc de Sant Rafel; en el mirador de Pere IV i al parc del Llombo.

D’una forma detallada en el Parc de SantRafel s’instal·larà una pista poliesportiva, a més es reordenarà els seus voltants amb la modificació dels camins existents i les superfícies enjardinades, per a la seua integració en la resta del parc.

En el mateix barri, però en el mirador de Pere IV es proposa habilitar una pista de bàsquet exterior, a més de convertir l’actual aparcament en un espai públic o plaça, on també es faran treballs d’enjardinament, mobiliari urbà i pintura. Aquesta actuació s’inclou en les iniciatives per a la recuperació del riu Clariano, de tipus provisional i reversible, que permeta canviar l’ús actual en espera del seu desenvolupament urbà.

Al parc del Llombo s’instal·larà una pista poliesportiva, se substituiran els jocs infantils existents. Per a això, es reordenarà la part del parc afectada per aquesta intervenció. Segons fonts municipals, s’intervindrà també entre el parc i el col·legi Lluís Vives, com a espai de relació entre tots dos equipaments, de forma provisional “a l’espera del desenvolupament urbà del viari”.

La zona de Benarrai serà la principal beneficiada a la ciutat dins d’aquest projecte. Hi haurà una pista poliesportiva i s’ordenarà l’aparcament provisional existent darrere del col·legi Carmelo Ripoll. Es plantaran arbres entre el col·legi i el carrer, així com s’instal·laran pilones que marcaran un pas per als vianants entre la zona d’estacionament i el col·legi, per a garantir un recorregut segur per al vianant. A més, també es plantarà arbratge en l’aparcament per a millorar paisatgísticament aquest solar.

L’altra intervenció és una pista de skate al costat del pumptrack i l’avinguda de la Generalitat. Es tracta d’una actuació reversible, ja que la pista de skate es conformarà amb elements prefabricats. La idea és connectar definitivament el Passeigde Benarrai amb l’avinguda Generalitat. D’aquesta manera, Benarrai serà un punt de referència per a practicar esport i també per a jugar, completant així la tirolina i els jocs existents.