Crema l’Alt del Moro a Fontanars

A primera hora d’aquesta vesprada s’ha declarat un important incendi en un dels paratges emblemàtics de la nostra zona, el conegut Alt del Moro de Fontanars dels Alforins. L’incendi s’ha declarat en terme municipal de Beneixama i es pot vore des de diferents punts com Banyeres i fins i tot Ontinyent.

Des del Centre d’Emergències de la Comunitat Valenciana s’ha informat que, progressivament, s’han anat sumant diferents mitjans, sobretot aeris per tal de combatre les flames. Dotacions de bombers de distints parcs, sobretot d’Alacant, unitats d’autobombes, bombers i coordinadors forestals també han arribat per a treballar i tractar de controlar el més prompte possible l’incendi que a hores d’ara assola una de les serres més importants de les nostres comarques. Davant la gran dificultat d’accés de la zona, s’ha sol·licitat també la intervenció dels avions FOCA de l’exèrcit de l’aire perquè contribuisquen en la lluita que es lliura a hores d’ara. Segons l’última informació són ja 13 els mitjans aeris, a més de 10 dotacions dels parcs de bombers d’Alacant, 27 unitats de bombers forestals de les províncies de València i Alacant i 5 agents mediambientals. També s’han mobilitzat la unitat de drons de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. El vent està bufant amb direcció nordest i les temperatures han arribat als 35º en la zona.

L’alcalde de Fontanars dels Alforins, Julio Biosca, ha fet una crida a la població per a que eviten accedir per l’Alt del Moro i que deixen pas a tots els efectius que estan arribant per sumar-se a les tasques d’extinció. Al mateix temps ha afirmat que s’han demanat reforços de manera urgent. Des d’Ontinyent, l’alcalde Jorge Rodríguez ha afegit també la petició per a que la gent s’abstinga de pujar cap a Fontanars per la zona de Fuset i el Pla de Ponce. El més important, segons assenyala és que “deixem els camins lliures perquè els mitjans d’extinció puguen treballar”, ha indicat.

Aquest incendi s’ha detectat passats uns minuts de les 14 hores. Curiosament, sobre eixes hores s’informava que s’havia controlat i extingit un altre foc, a uns kilòmetres de distància d’aquest focus, concretament al terme de Biar. Durant el cap de setmana passat han estat alguns els conats d’incendi que s’han registrat en esta zona.

Per prevenció s’han hagut d’evacuar a 45 persones de les seues casetes de camp. El foc també amenaça amb girar cap al municipi de Bocairent, encara que no ha avançat, segons confirmen des de l’Ajuntament del municipi.