L’incendi de Beneixama “evoluciona favorablement”

L’incendi declarat ahir a  la serra de la Solana de Beneixama “evoluciona favorablement”. Açò és el que manifesten des de la reunió de coordinació al punt de comandament que s’ha celebrat fa pocs minuts. A més, segons informen des d’Emegències de la Generalitat Valenciana, “per a hui s’han programat fins a 26 mitjans aeris”, els primers dels quals han començat les seues tasques a primeres hores del matí, es tracta de 15 unitats de la Generalitat, 9 del Ministeri d’Agricultura Pesca i Alimentació i 2 del govern de Castella-la Manxa. Aquests mitjans aniran incorporant-se al llarg del dia segons les necessitats, informen. Fins a aquest punt de coordinació té previst desplaçar-se aquest matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a conéixer l’evolució de l’incendi.

El foc ha arrassat ja vora 900 hectàrees. Des de l’Ajuntament de Fontanars del Alforins han informat al seu perfil de Facebook que “la ciutadania no acudisca al lloc de l’incendi, la carretera del Moro continua tallada per tal de facilitar el pas dels mitjans terrestres.“. I és que l’incendi ha afectat al conegut Alt del Moro de la localitat. 

Durant la nit les tasques d’extinció “han evolucionat amb normalitat amb els mitjans terrestres”, apunten des d’Emergències de la GV. A més, el drons habilitats  per la Generalitat han permés detectar els punts calents de l’incendi per tal de facilitar el treball dels medis aeris que han començat a treballar a primera hora de llum del dia de hui.

Una dotació d’Ontinyent també està treballant en l’incendi de Beneixama, segons apunten des de Bombers del Consorci de València.