“Cultura de Barri” torna a Ontinyent amb 24 activitats al llarg del mes de juliol

Ontinyent acollirà fins a 24 activitats culturals en juliol dins la programació de “Cultura de Barri”, la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent per a portar la cultura als carrers de tots els barris amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals. El regidor de Cultura, Àlex Borrell, donava hui detalls d’una programació que inclourà música, dansa, cinema o tertúlies culturals, entre d’altres, quasi en la pràctica totalitat a l’aire lliure.

Borrell explicava que “a Ontinyent el mes de juliol sempre es relaciona amb una intensa activitat cultural, que un any més hem aglutinat en una programació coordinada perquè puga ser accessible a tots els barris, aprofitant els carrers com espais escènics ideals per gaudir de les activitats a la fresca”, assenyalava. El regidor tenia paraules d’agraïment per a les diferents entitats que participen al costat de l’Ajuntament de la programació, que inclouen entre d’altres a les associacions veïnals de Sant Josep i Poble Nou, Masters Ballet, Ad Libitum, L’Agrupació Musical Ontinyent, la Societat Unió Artística Musical Ontinyent, el Raval, La Colla, Grup de Danses o la Fundació Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

La programació començarà aquest divendres, 30 de juny, amb el concert del Cor Ària, de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, a les 20; 00 hores, a l’auditori del Grup Ramón Llin. També divendres tindrà lloc el concert de l’Orquestra de corda de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, a les 23:00 hores al carrer Sant Antoni. Dissabte 1 de juliol, a les 12:00 hores, tindrà lloc el concert del grup de Percussió i Dolçaina. La Colla al pati del Palau de la Vila, i ja a la nit, des de les 22:00 hores a la Glorieta serà torn per a una de les novetats: La discomòbil jove “Cachondeo Party”, amb DJ Javi Mengu Warm Up i Fran Moncho, dins el cicle de concerts de dj’s demandats per la ciutadania a l’última edició del procés “Ontinyent Participa”. El cap de setmana cultural es tancarà diumenge 2 de juliol, quan tindrà lloc el concert del Grup de percussió i dolçaina “El Raval” a les 19:30 hores al parc Ausiàs March.

La segona setmana d’activitats de la programació s’iniciarà dimarts, 4 de juliol, amb l’obertura del cicle de l’Associació Veïnal del Poble Nou “Cultura a la Fresca” amb les projeccions dels documentals “1873, la revolució del petroli” i “L’últim moliner a Banyeres de Mariola”, a les 22:00 hores al carrer Sant Antoni. Dijous, 6 de juliol, s’iniciarà també el cicle de “Cinema a la fresca” de l’Associació Veïnal de Sant Josep al pati del col·legi Vicente Gironés, a les 22:00 hores, amb el film “Cinco lobitos”. Divendres, 7 de juliol, tindrà lloc altra de les novetats al programa: la presentació dels llibres “14 d’abril”, de Paco Cerdà, i “Mireia”, de Purificación Mascarell, a les 19:30 hores en el Museu del Tèxtil, amb la col·laboració del Club de Lectura i La Llibreria. Eixa mateixa nit, des de les 23:00 hores, actuarà la Intokables Big Band de l’Agrupació Musical Ontinyent a la Glorieta.

Dimarts 11 de juliol el cinema tornarà al Poble Nou amb els documentals “Un bon home” i “Els 13 de la corda” al pàrquing de l’antic cinema Pere des de les 22:00 hores; i dijous 13 de juliol, serà el torn del “Cinema a la fresca” dels veïns de Sant Josep amb “Indiana Jones i l’última cruzada”, al pati del col·legi Vicente Gironés, a les 22:00 hores. Un dia després, divendres 14 de juliol, hi haurà dues activitats musicals: l’actuació a les 20:00 hores a la Plaça Coronació de l’estiu musical de l’Agrupació Musical d’Ontinyent amb la Banda Jove; i a les 22:30 a la Plaça Major amb el concert del 50 aniversari de la comparsa Cruzados. El Grup de Danses d’Ontinyent actuarà dissabte, 15 de juliol, a les 23:00 hores en la plaça de Sant Roc; i diumenge 16 de juliol al Teatre Echegaray arribarà altra novetat: La Gal·la “Masters pel món”, organitzada per Masters Ballet, que reunirà ballarins i ballarines que van iniciar la seua marxa en el món de la dansa a Masters i que hui viuen en diferents parts del món.

El 18 de juliol es reprendran les projeccions de “Cultura a la fresca” de Poble Nou amb la projecció de “Paral·lel 35º50” a les 22:00 hores en la plaça Sant Carles, mentre que al pati del col·legi Vicente Gironés es projectarà “Minions: l’origen de Gru”, a les 22:00 hores del 20 de juliol, una nit en la que Ad Libitum obrirà el XV Festival Ontijazz amb Sofia Ribeiro Trio, a les 23:00 hores en la plaça Concepció. El 21 de juliol tornarà l’estiu Musical amb el concert de la Banda Gran de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, a les 23:00 hores en la Plaça Major, i dissabte 22 a les 12:30 hores hi haurà una nova cita musical, amb el concert intercanvi de folklore del grup de Percussió i Dolçaina El Regall amb la Colla La Rosca de l’Alcúdia, al Teatre Echegaray.

Les últimes activitats de la programació seran les projeccions de curtmetratges d’animació a les 22:00 hores en la plaça del Mercat el 25 de juliol dins del cicle de Poble Nou; la projecció per part de l’associació veïnal de Sant Josep de “Cazafantasmas, más allá” a les 22:00 hores al pati del col·legi Vicente Gironés el 27 de juliol; la cloenda eixa mateixa nit a les 23:00 hores a la plaça de la Concepció del Festival Ontijazz amb Plena 79 Salsa Orchestra; tancant-se les activitats divendres 28 de juliol al Parc de Pere IV amb el II Memorial Mestre Ferrero de la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, a partir de les 20:00 hores. Àlex Borrell convidava al veïnat de la ciutat i localitats veïnes a gaudir de la programació.