La Universitat de València obri la matrícula de “La Nau Gran” a Ontinyent per a consolidar la formació per a persones majors

La Universitat de València ha obert la matrícula per al programa “La Nau Gran”, amb l’objectiu d’ampliar i consolidar la formació de les persones majors d’Ontinyent i la comarca. El programa, adreçat a persones de cinquanta anys o més, es posarà en marxa en el curs 2023/2024, i obri el període d’inscripcions del 3 al 28 de juliol.

“La Nau Gran” es posa en marxa amb el suport de la Fundació Campus Ontinyent (formada per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent, patronal, sindicats i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida). El president de la Fundació i alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava l’interès d’un programa “que dona l’oportunitat de formació a generacions que no van poder estudiar en el seu moment alhora que fomentar la translació de coneixement a la ciutat”.

Aquesta oferta comptarà amb dos itineraris formatius: un bàsic i altre avançat, amb una duració de tres anys acadèmics. El bàsic inclou assignatures com música, economia, salut, dret, filosofia, literatura, geografia, biologia, dret, sociologia, història, cultura científica. Mentrestant, l’itinerari avançat té assignatures com física, neurociència, arqueologia, història del Regne de València, entre d’altres. A més, implica un increment de l’oferta formativa de la Universitat de València al Campus d’Ontinyent i també d’activitats culturals com conferències, exposicions, jornades, viatges, etc. la majoria de les quals, estaran obertes a la població en general.

La Nau Gran Ontinyent és una aposta de la Universitat de València en el Campus d’Ontinyent per a afavorir l’aprenentatge al llarg de la vida de totes les persones d’Ontinyent, de la comarca de la Vall d’Albaida així com dels territoris veïns, amb inquietud per aprendre i motivació per la cultura i pel coneixement creant un esperit crític. L’únic requisit per accedir-hi és el de l’edat, ja que no es necessiten estudis previs, ni tampoc es fan activitats avaluatives. “Es tracta sols de fomentar el plaer per conèixer, a banda de promoure la socialització de les persones i l’activitat física i intel·lectual”, apunten des del Campus d’Ontinyent.