Dansa, ioga i tallers: així serà la matinal Càncer de Mama 2022 d’ANIMA

L’associació de càncer d’Ontinyenyt ANIMA ha presentat aquest matí en roda de premsa la programació que organitza l’entitat en l’últim trimestre de l’any. Com és tradicional, i amb motiu del Dia Internacional de Càncer de mama que se celebra demà dimarts, per a aquest diumenge 23 d’octubre s’ha organitzat la Matinal Càncer de Mama 22 sota el lema ‘Planta-li cara al càncer’.

La jornada tindrà lloc en la plaça de la Concepció en horari de 10 h a 13 hores amb diferents activitats. La primera d’elles serà una sessió de ioga en cadira a càrrec de Pep Alfonso (Agastya). A continuació, a partir de les 11 hores, tindrà lloc una altra sessió de ioga, però aquesta vegada impartida per Laura Gandia, de l’IESIK. De manera simultània, d’11 a 13 hores, hi haurà activitats per a tota la família relacionades amb l’estil de vida saludable i l’oci: tallers de treballs manuals a càrrec els júniors de Sant Josep, taller de nutrició a càrrec d’Anima i venda de manualitats de l’entitat i del Centre Ocupacional, així com de loteria de Nadal. En l’equador de la jornada, tindrà lloc una zumba familiar a càrrec de Miriam Malavé (acadèmia de ball Masters). Finalment, la jornada acabarà amb la lectura del manifest de l’entitat on es posarà l’accent en “la importància que té la investigació, la prevenció… ja no sols en el càncer de mama, sinó en qualsevol classe”, explicava Lluís Muñoz, director de l’entitat.

La resta de programació continuarà la següent setmana, concretament el dijous 27 d’octubre, amb la presentació del llibre ‘A ras de suelo. De la ciencia a la poesía transitando por el càncer de mama’, escrit per Margarita Garcia i Laia Bernet. Dues metgesses apassionades de la poesia que han compartit històries de vida amb persones afectades pel càncer de mama. Durant l’acte es recitaran alguns poemes “per a crear una trobada poètica-musical”, expliquen des de l’entitat organitzadora. L’activitat se celebrarà a la biblioteca de Sant Josep, a les 19:00 hores.

Des de l’àrea de nutrició d’ANIMA, amb col·laboració de diferents professionals de la nutrició i sanitaris, organitzaran el tradicional taller ‘Nadal saludable’. Una cita per aprendre a elaborar a casa receptes senzilles i saludables i evitar així els abusos gastronòmics dels dies de Nadal. La data prevista per al taller encara està pendent de confirmar, però serà al mes desembre.

Novetats

Entre les novetats d’enguany s’ha organitzat un taller quinzenal de biodansa, que tindrà lloc dimarts de 18.45 a 19.45 h. La data d’inici està previst per al dimarts 25 d’octubre. Aquest estarà impartit per la facilitadora Almudena Jordà. Segons detallen des d’ANIMA, la biodansa “té grans beneficis per al cos i ment, com ara la connexió amb el mateix cos i amb la resta del grup“. L’activitat està oberta per a amics i amigues d’ANIMA, amb prioritat per a socis i usuaris. El taller tindrà un preu especial per als socis i usuaris, 15 € al mes amb dues sessions, mentre que per a la resta serà de 25 €.

L’altre taller serà de tango i estarà impartit per Carola i Jose, cada divendres de 17:00 a 18:00 hores. La data d’inici serà el pròxim 21 d’octubre. “El tango que aprendrem fomenta la connexió personal i interpersonal alhora que activa les emocions i els músculs”, conten des d’associació. Per aquesta activitat el preu serà de 15 euros al mes, per als socis i usuaris, mentre que per a la resta serà de 20. La primera sessió serà gratuïta.

Serveis habituals

Des d’ANIMA recorden que continuen en marxa els serveis continuats amb els quals compta l’entitat: acollides, grups de suport per a malalts, familiars i específics de càncer de mamà, grup de voluntariat general (elaboració de treballs manuals), últim dimarts del mes, a les 19.00 hores; voluntariat específic (atenció a persones amb malaltia); pilates específic per a persones amb malaltia, així com servei d’atenció psicològica i servei d’assessorament jurídic.