María Vañó presenta la seua primera novel·la: ‘¿Quieres una historia diferente?’

La veïna de l’Olleria María Vañó, encara que signatura amb el pseudònim Mujer Arco Iris, ha presentat la seua primera novel·la: ‘¿Quieres una historia diferente?’. Un relat amb tints autobiogràfics que busca inspirar a dones perquè seguisquen el seu propi camí i no el que ve marcat per l’herència familiar, cultural, religiosa, social… Així ho defineix ella: “És un viatge de transformació a detectar aquelles idees i creences que venen imposades i aprofundir sobre elles per a trobar el nostre vertader camí”, explica a aquest periòdic Vañó.

L’escriptora va començar amb els primers esborranys en la quarantena, va ser en aquell moment quan va donar forma als quatre primers capítols. Ja aquest estiuva ser quan Vañó acabava els últims tres capítols després de realitzar un curs de formació amb l’escriptor Franscisco Navarro Lara. No obstant això, no és la primera vegada que María s’endinsa en el món de la literatura. En el 2019 va col·laborar, al costat d’un centenar d’escriptors, en la creació del relat: 101 crimenes de Valencia. Un projecte de l’editorial de Vinatea que repassa fets desconeguts i inquietants ocorreguts en diferents pobles de la geografia valenciana. Ara, amb ‘¿Quieres una historia diferente’?,María torna amb un projecte més personal i amb una funció social. I és que els beneficis que recapte del llibre, així com de formacions i conferències que impartisca l’escriptora, aniran destinats a la creació i manteniment d’una associació d’acompanyament a víctimes de violència de gènere i assetjament anomenada ‘Los zapatos de la mujer arco iris?’, amb seu a l’Olleria.

Un llibre que va més enllà de la mera funció literària i que busca empoderar a les dones que han sigut víctimes de la violència de gènere per a “transformar el seu dolor en valor” i convertir-se en “la millor versió de la seua vida”, descriu la seua autora. La presentació del llibre tindrà lloc el divendres 25 de novembre, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona, a la biblioteca pública de l’Olleria, a partir de les 19.30 hores.

Amb aquest nou treball, María també vol fer valdre aquelles persones que han col·laborat en el projecte, entre elles Lara Juan Linares, responsable de fotografia, edició de portada i contraportada, i Miriam Fustero, encarregada del disseny i la digitalització del logo de la marca personal. El llibre està disponible en Amazon, encara que la seua autora espera que prompte també estiga en llibreries.