Decretada l’alerta groga per l’arribada d’una nova DANA hui dimarts

Segons l’Agència Estatal de Meteorologia hui dimarts arribarà una nova DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) a la nostra zona i per això s’ha decretat l’alerta groga. L’avís que ha fet públic l’agència diu que “les precipitacions podrien arribar a ser torrencials durant el dimarts 22 d’octubre en punts del litoral català i nord de la Comunitat Valenciana i que els acumulats podrien arribar a més de 200 mm en algunes zones en tot l’episodi”. En el cas concret d’Ontinyent, Aemet preveu acumulats de 60 mm en 12 hores.

El meteoròleg Jordi Payà explica que “serà dimarts quan les precipitacions seran generals i localment intenses o molt intenses. Pensem que serà a la meitat nord on els acumulats seran més importants i on plourà en ocasions amb intensitat torrencial”.

 

DILLUNS

Segons Payà, “les primeres precipitacions es registraran hui al litoral i prelitoral de la meitat sud de la Comunitat Valenciana, on localment podrien registrar-se ruixats d’intensitat moderada o forta d’uns 20 litres en poc més d’un hora. El vent anirà reforçant-se de llevant i xaloc aportant humitat als núvols per donar pluges que durant la nit es faran més generals”.

Decretada l'alerta groga per l'arribada d'una nova DANA hui dimarts El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Davant aquesta situació Avamet Meteorologia fa la següent recomanació: “tot i que efectivament pot ser una situació de pluges molt important, una DANA no té perquè ser sinònim ni de situació històrica ni de situació catastròfica, ja que molta gent ens està preguntant si anem a tindre una situació catastròfica”,  com la que va succeir a Ontinyent el passat mes de setembre.

Per estar al dia de com evoluciona la DANA, podeu consultar ‘L’oratge de Jordi Payà’ a la web de El Periòdic d’Ontinyent.