L’onada de robatoris que està assotant amb força a Ontinyent des de l’any passat ha deixat un sentiment d’inseguretat entre la ciutadania, que es veu reflectit en els diferents sectors de professionals que tenen una relació directa o indirecta amb els assalts als habitatges. En els últims dies s’han produït nous atracaments en casetes ubicades en diferents parts del terme de la ciutat.
Malgrat els esforços efectuats per part del Govern d’Ontinyent per a pal·liar els robatoris que s’estan produint en el disseminat i en el nucli urbà, el missatge de temor infós pels delinqüents amb les seues actuacions ha calat en la ciutadania i això està deixant conseqüències diverses en els professionals d’àmbits com la joieria, les empreses d’alarmes i les assegurances.
Parlen els experts
Pel que respecta a les joieries, segons ha pogut saber aquest mitjà, “s’ha incrementat exponencialment tant el nombre de taxacions de joies de persones que han sigut víctimes de robatoris, com d’aquells propietaris no afectats que han decidit assegurar les seues joies davant la possibilitat de patir un atracament. Ara, es prefereix tindre assegurades aquestes pertinences, principal objectiu dels lladres. A més, els clients quan realitzen compres eviten adquirir or perquè tenen por que li ho lleven. Hi ha cert malestar en aquest aspecte i això en les vendes d’or s’està notant”.
Un altre sector relacionat amb la seguretat és el de les alarmes. En aquest, segons ha consultat aquest periòdic, “el que més s’ha advertit des de fa més d’un any és que els habitatges d’obra nova contemplen en la redacció del projecte de construcció la instal·lació d’un sistema d’alarma a les seues cases. Això ve determinat per dues causes: la primera, que en l’últim any hi ha hagut certa reactivació d’obra nova en el disseminat en general i la segona, el creixement dels robatoris en el camp han sigut determinants perquè els clients vulguen tindre un sistema d’alarma en el seu habitatge abans d’entrar a viure en ella”, expliquen.
Una dada “preocupant” és el que llancen des d’una corredoria d’assegurances de la ciutat, un altre dels sectors professionals implicats directament en aquesta situació. “Des de setembre el creixement de robatoris en el nucli urbà ha sigut molt important. Hi ha hagut més de 20 robatoris en pisos, principalment en les avingudes Almaig i Albaida, i alguns d’ells han sigut duts a terme per autèntics professionals mitjançant el mètode bumping, amb el qual aconsegueixen burlar portes cuirassades, sistemes de doble pany… sense deixar cap evidència que han entrat per la força”. El creixement d’assalts “pot portar amb si la pujada de les primes d’assegurances a causa de l’índex de sinistralitat que s’està registrant en aquests mesos”, expliquen els professionals.