Els Mossàrabs compren ‘Casa Joaquinet’ per a acollir actes més multitudinaris

Tan emblemàtic ha sigut en la història de la plaça de Sant Domingo el quiosc ‘Casa Joaquin’, més conegut com a ‘Casa Joaquinet’, com ho ha sigut la comparsa Mossàrabs.

Ara, ambdós s’han unit per a seguir mantenint viva la idiosincràsia d’aquest espai emblemàtic del Poble Nou. El president dels Mossàrabs, Ximo Gil, ha explicat a aquest mitjà que el dimecres passat “s’efectuava la compra del local de ‘Casa Joaquinet’, després que l’Assemblea General Extraordinària de la comparsa, celebrada el dissabte, així ho aprovara”.

Els Mossàrabs compren 'Casa Joaquinet' per a acollir actes més multitudinaris El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Amb aquesta adquisició “ampliarem la capacitat de la nostra actual seu social i el nou local servirà per a acollir actes més multitudinaris de la comparsa i tindre l’oportunitat de cabre tots els mossàrabs. L’immoble té dues plantes, una d’elles soterrani. Açò permet que aquelles celebracions que no poden realitzar-se a l’aire lliure per l’oratge com per exemple, el dinar de Fira”.

Una vegada efectuada la compra, el següent pas és “veure què vol fer amb el local la comparsa. El que sí que està clar és que li donarem vida a Sant Domingo. Per la distribució de ‘Casa Joaquinet’ cal fer obra per a fer-ho tot diàfan”.

Quant als terminis, el president assegura que per a aquest estiu “encara no estarà a punt. És massa prompte”. Ximo Gil subratlla la història en comú dels Mossàrabs amb la plaça de Sant Domingo, un emplaçament “on fa més de 60 anys que hi estem” i que per a “nosaltres és la nostra seu mai hem volgut anar-se’n a cap altre lloc”.