La gran transformació del Riu Clariano ja pren forma

La gran reforma del Riu Clariano i el seu entorn ja comença a prendre forma. Les obres que s’estan duent a terme en el Pont Vell i en la part de sota del Pont Nou avancen a bon ritme i a hores d’ara ja permeten a la ciutadania fer-se una idea de com es materialitzarà el projecte ‘Riu Viu’, impulsat per l’Ajuntament d’Ontinyent, i que suposarà una inversió final de més de 6 milions d’euros.

Una de les dues zones en les quals s’està treballant és en la situada davall del pàrquing de Paduana i del Pont Nou. Aquest espai està començant a convertir-se en una zona d’oci per al gaudi de la ciutadania. Cal recordar que aquesta intervenció va ser una de les propostes més votades de ‘Ontinyent Participa’ amb un cost aproximat de 163.000 euros. Les obres en aquesta àrea del marge dret del riu van començar a la fi del passat any i es preveu que finalitzen a la primavera.

L’altre punt d’actuació és el Pont Vell. Aquest element patrimonial està sent sotmés a la primera fase de restauració en la qual, els treballs se centren en l’embarque sud-est i els sondatges arqueològics. La intervenció en aquesta zona ja ha deixat a la vista el tercer arc del Pont Vell i s’està treballant en la demolició parcial de lloses i murs de la barbacana actual, en l’excavació entorn al mur del pont, es treballa en els murs de contenció i la seua configuració i en la restauració de l’arc i volta del barranc sud, entre altres treballs. Aquesta actuació està pressupostada en prop de 150.000 euros i té un termini d’execució de quatre mesos. En total, la restauració del Pont Vell està formada per cinc fases.

La gran transformació del Riu Clariano ja pren forma El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Les obres de restauració del Pont Vell es troben en la 1a fase. Hi ha 5 previstes.

La gran transformació del Riu Clariano ja pren forma El Periòdic d'Ontinyent - Noticies a Ontinyent

Els voltants del riu també estan sent adequats i millorats.