Demanen més seguretat en els col·legis arran l’atropellament d’un alumne

L’atropellament a l’eixida del col·legi Martínez Valls, d’un xiquet de tres anys alumne d’aquest centre, està mobilitzant les comunitats escolars d’aquest col·legi i del centre veí, CEIP Vicente Gironés. La particularitat és que el xiquet creuava pel pas de vianants, segons indicaven alguns testimonis que havien presenciat el succeït, i va ser envestit per una moto, que no es va detindre i va emprendre la fuga, sense prestació de socors al menor i abandonant el lloc de l’accident, desentenent-se de les conseqüències. El xiquet va ser traslladat d’urgència a l’Hospital, on es va quedar ingressat en observació.

Així, les propostes que han sorgit dels col·legis són posar més guals en aquesta zona escolar que tenen tanta afluència de vianants i vehicles a l’hora d’entrada i eixida dels col·legis, per a limitar la velocitat, així com sol·licitar major presència de la Policia Local a l’eixida del col·legi.

Una altra de les iniciatives que s’està valorant entre les mares i pares és plantejar tallar el trànsit amb tanques el carrer José Iranzo, en eixos moments de gran afluència. Aquesta mesura ja s’ha aplicat amb anterioritat, però quan es va escometre la reestructuració de ‘Camins escolars segurs’, instal·lant bancs i jardineres en la calçada, així com prohibint l’estacionament en horari escolar en un dels costats de José Iranzo, guanyant espai per als vianants, es van suprimir les barreres.

Les AMPES dels dos col·legis estan donant forma a les seues peticions i la idea és que puguen unificar-les per a presentar-les en el consistori ontinyentí.

Respecte a la presència policial regulant el trànsit, des de l’Ajuntament d’Ontinyent expliquen que “es presta servei tant a l’entrada com a l’eixida de classe, però es fa en el punt de major afluència i risc, que és la intersecció entre l’avinguda Albaida i el carrer José Iranzo”.

La investigació policial, a càrrec de la Policia Local, per a identificar al motorista escapolit causant de l’accident, continua oberta, segons asseguren fonts municipals. En aquest sentit, els agents han recorregut a les gravacions de les càmeres de vídeo situades en un supermercat del carrer, de manera que les imatges registrades, entre les 13.30 i les 14.30 hores, poden ser determinants. Testimonis presencials indiquen que el motorista vestia de negre, amb casc del mateix color.