Denuncien almenys a una persona al dia en el Pou Clar

Encara no s’ha complit un mes des que l’Ajuntament d’Ontinyent decidira restringir l’accés al paratge del Pou Clar. Tot amb l’objectiu d’evitar una massificació i cuidar aquest tresor natural. Però encara queda treball per fer. Només fa falta veure les sancions que s’han interposat en les últimes setmanes per a comprovar-ho, i és que, segons dades municipals, la mitjana indicaria que la Policia Local interposa almenys una multa diària entre els veïns i visitants que s’acosten al Pou Clar.

Concretament, des de l’1 de juliol i fins dijous passat, dia 22, els agents haurien interposat un total de 26 sancions. És a dir, 1,18 multes per dia. Quasi una trentena de multes, de les quals 22 s’han produït per aparcar en zones prohibides o inhabilitades per a això. A més, les dues últimes d’aquestes sancions s’haurien localitzat en el mateix camí de l’Alba. Per això, des del consistori anuncien que en els pròxims dies està previst realitzar labors de pintura per a senyalitzar de manera “encara més clara” les zones en les quals no està permés l’estacionament de vehicles.

Però aquests no són els únics motius pels quals els agents de la Policia Local han hagut d’amonestar als usuaris del Pou Clar. També s’han efectuat en aquests 22 dies, tres denúncies per fumar o realitzar un pícnic en el paratge; i una més per entrar sense reserva i no voler abandonar el lloc quan els vigilants així ho van requerir.

Aquests són únicament les dades de les denúncies que s’arriben a interposar, ja que segons fonts consultades “hi ha a vegades que es produeix un avís per part del personal que allí treballa i abans que arribe la Policia ja han marxat”.

La problemàtica es trasllada al Pou l’Olleta
Cada vegada són més aquells que han decidit canviar el Pou Clar pel Pou l’Olleta. Traslladant la problemàtica que les veïnes i veïns porten denunciant des de fa anys a aquesta altra zona del riu Clariano. Segons expliquen, les majors molèsties estarien ocasionades per l’aparcament de visitants en propietats i camins privats, dificultant l’accés dels residents. El fem que allí deixen, embrutant l’entorn, seria un altre dels inconvenients, que ja denunciava un veí el mes de maig a través d’aquest mateix periòdic.