La incidència dibuixa un estiu sense campaments

L’estiu és temporada de nervis, de roba tirada per l’habitació, de bosses, de líquid antimosquits, de gorres, de crema solar, d’esportives, de sacs de dormir, de cabanyes, de jugar, de viure aventures. Perquè l’estiu és temporada de campaments.

Cada any, centenars de joves i xiquets dels diferents moviments d’Ontinyent es preparen la motxilla per a viatjar a algun campament, que serà la seua llar durant una o dues setmanes. No obstant això, la Covid-19 ha estat un gran senyal de Stop per a totes aquestes activitats per segon any consecutiu. L’elevada incidència que es registra a les dades de la Conselleria de Sanitat ha suposat un fre per als campaments, ja que es manté una tendència a l’alça en el nombre de casos. Així, els diferents moviments han decidit quedar-se a casa, quedar-se a Ontinyent.

Encara que el senyal de Stop es troba en els camins de tots ells, cada moviment ha optat per una ruta diferent. Així, els Júniors de Sant Josep, els quals ja van suspendre els campaments el passat any, han seguit per la mateixa senda: no celebrar-los. Per la seua part, tant els Júniors de Sant Rafael com els Scouts i el Moviment Juvenil Santa Maria també han optat per no avançar pel camí de realitzar- los. No obstant això, aquest buit l’han omplert amb altres activitats com un cinema d’estiu, eixides per grups per a passar el dia, així com a través de l’activitat conjunta Pekín Exprés’, la qual consisteix en una ruta per Ontinyent, en la qual els xiquets i els joves hauran d’enfrontar-se a proves i altres jocs.

D’altra banda, els Júniors de Sant Carles tenien les activitats a punt i les motxilles ja preparades per a anar-se’n des del dia 2 fins al dia 8 d’agost de campament a Alcoi. Eren prop de 25 xiquets els que anaven a iniciar aquesta aventura, quan un avís de la Covid-19 els ha fet un toc d’atenció perquè es queden en casa, ja que des del centre han decidit que la millor arma per a lluitar contra el virus és deixar les motxilles, i les ganes, a Ontinyent fins a l’estiu que ve.