Des de hui ja es pot viatjar en tren gratis

Hui, 1 de setembre, entra en vigor la gratuïtat dels abonaments de Mitja Distància, entre els quals es troba la línia Xàtiva-Ontinyent-Alcoi. La mesura té com a objectiu fomentar el transport públic i reduir l’ús del vehicle privat i contribuir a disminuir la dependència energètica i la petjada de carboni. Aquests abonaments tindran una validesa de fins a quatre mesos (31 de desembre de 2022).

Totes aquelles persones usuàries del tren poden adquirir ja aquests abonaments en els punts de venda habituals, és a dir, en les màquines d’autovenda i taquilles de les estacions. En el moment de la compra de l’abonament, s’haurà d’escollir les dues estacions (origen/destí) entre les quals es va viatjar.

Una vegada adquirir l’abonament, s’haurà de formalitzar els viatges a través de l’App de Renfe, la pàgina web renfe.com, o en les mateixes màquines i taquilles de les estacions.

Per a obtenir l’abonament serà necessari una fiança de 20 euros. Aquest import es tornarà una vegada finalitzats els quatre mesos de validesa de l’abonament i sempre que s’hagen realitzat almenys 16 viatges. Renfe recomana que aquesta fiança es pague a través de targeta de crèdit/dèbit, ja que així es podrà tornar aquest import de manera automàtica. En el cas de fer-ho en metàl·lic, caldrà complimentar una sol·licitud específica per a la seua devolució.