Desallotgen Terrateig perquè el foc avança cap al municipi

L’incendi que s’ha declarat aquesta vesprada en el Barranc de la Font a Montitxelvo està avançant i les flames s’acosten a la població de Terrateig. Des de la població s’ha instat al veïnat a abandonar el més apresa possible. Segons informen des de la Generalitat Valenciana, la Guàrdia Civil està desallotjant el municipi. El Centre de Coordinació d’Emergències ha qualificat l’incendi com a situació 2, dins del pla especial front al risc d’incendis forestals. Això vol dir que pot afectar greument la població i béns de naturalesa no forestal, exigint l’adopció immediata de mesures de protecció. Les persones que no tinguen familiars en altres municipis poden dirigir-se a Benicolet, on s’habilitarà un espai per al veïnat.

L’avís es produïa a les 14.13 hores. S’ha mobilitzat un mitjà aeri de la Generalitat Valenciana, però no ha pogut treballar, pel fort vent de ponent. A hores d’ara el Consorci de Bombers ha informat que continuen treballant 6 dotacions de bombers, 7 brigades forestals BRIFO de Consorci, 4 unitats de comandament del Consorci (oficial, tècnic forestal, coordinador forestal, cap de sector) i 7 unitats de bombers forestals de GVA.

L’última hora és que s’ha mobilitzat el PMA (Lloc de Comandament Avançat) i SATCOM (xarxa de telecomunicacions per satèl·lit). A més a més s’ha solicitat la mobilització de la UME (Unitat Militar d’Emergències) per la gravetat de l’incendi.