Nit infernal a Terrateig i Montitxelvo pel foc sense control

El foc continua avançant sense control per culpa de les fortes ràfegues de vent que han bufat durant tota la nit. Les flames van d’un costat a altre, allà on el vent bufa amb velocitats que han arribat als 80 kilòmetres per hora. L’incendi va començar ahir per la vesprada al barranc de la Font de Montitxelvo.

Prop de 900 persones han tingut de ser evacuades en els diferents pobles i urbanitzacions afectades a la Vall d’Albaida i a la Safor, Terrateig i Castellonet de la Conquesta, respectivament a les dos comarques.

L’incendi, que es va traslladar cap altres termes municipals espentat pel fort vent que bufava de ponent, continua sense poder se controlat a pesar del gran destacament d’efectius que s’ha mobilitzat. No han pogut sumar-se mitjans efectius que no poden volar per culpa de les condicions meteorològiques. Estan treballant 8 unitats de bombers forestals, amb 8 autobombes, a més de 10 brigades i 13 dotacions del Consorci de Bombers de València a les quals s’han sumat altres 3 procedents d’Alacant i efectius militars de la UME.

Ara mateix, segons expliquen fonts del Consorci de Bombers, preocupa la possibilitat que l’incendi continue propagant-se a través de la massa vegetal del riu Serpis i podria continuant estenent-se fins arribar, fins i tot, a Oliva i Pego.