Desapareix el passaport covid, menys a les residències, i les restriccions en l’hostaleria

Ximo Puig anuncia la fi de les principals restriccions existents a la Comunitat Valenciana. Foto de GVA.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la fi de les principals restriccions sanitàries existents en la Comunitat Valenciana, a partir d’aquest dimarts 22 de febrer. Així ho ha avançat després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19, en la qual ha estat acordada la supressió de les principals restriccions vigents, excepte l’ús de la màscara en interiors i quan no siga possible mantenir la distància de seguretat, i la prohibició de fumar en terrasses.

En concret, el cap del Consell ha explicat que decau l’exigència del passaport COVID en tots els establiments, excepte en les residències i els centres socials per a protegir la població més vulnerable; així com la limitació de deu comensals màxims per taula, i la separació de metre i mig entre les taules dels locals d’hostaleria.

Respecte de l’exigència de disposar de passaport COVID per a accedir a residències i centres socials, el president ha assenyalat que sol·licitarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana l’autorització per a mantenir la mesura a partir del 28 de febrer, data fins a la qual ja havia estat autoritzada.

Durant la seua intervenció, en la qual ha estat acompanyat per la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, Ximo Puig ha assenyalat que després de 700 dies des de l’inici de la pandèmia, “comença un nou temps” en el qual “vacuna, màscara i sentit comú” seran les tres “grans defenses per al nou cicle”.

Així mateix, ha assegurat que es mantindrà especial vigilància sobre la COVID persistent i sobre els efectes en la salut mental.

Festes

El president ha insistit que la pandèmia “no ha acabat”, per la qual cosa ha assenyalat la necessitat de mantenir la prudència en un nou cicle de “reactivació post-pandèmia”. En aquest sentit, s’ha referit al començament d’un calendari de festes en un “marc de pràctica normalitat” que afavorirà la “recuperació emocional”.