fbpx

Desbloquejen el desdoblament de la CV-60

Ontinyent i la comarca han rebut una notícia molt esperada: la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha desbloquejat tot el desdoblament de la CV-60, “que permetrà vertebrar les comarques centrals”, explicava el conseller, Arcadi España.

Com destacava el representant autonòmic, la CV-60 és un dels eixos viaris “estratègics” per a la Comunitat Valenciana en configurar- se com a biela de connexió entre el centre peninsular i importants nuclis turístics de la Comunitat situats en l’extrem litoral
d’aquest eix.

Tenint en compte aquest plantejament la conselleria està treballant en la redacció de la connexió d’aquest eix amb el corredor costaner (Autopista i N- 332). En aquest punt, ha agregat España “disposem ja del document d’abast i pròximament se sotmetrà a informació pública el traçat previst”. Cal destacar a més que la conselleria està concertant amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana la connexió amb l’autopista i la N-332.

A més, en l’altre extrem de la CV-60, en la connexió amb l’eix interior A-7, “estem preparant l’expedient per a la licitació de la redacció del projecte de conversió en autovia de la carretera actual, entre l’Olleria i Terrateig, els tràmits mediambientals del qual ja estan aprovats, i tindrà consignació econòmica en els pressupostos del pròxim any”, ha assegurat el conseller.

El desdoblament de l’actual CV-60 és una petició social, política i econòmica que s’ha repetit de manera incansable per part de municipis i col·lectius empresarials de la Vall d’Albaida i de les Comarques Centrals Valencianes. Aquesta via, que ha arribat a ser coneguda pels seus punts negres i els accidents mortals i greus que han tingut lloc en aquesta, concentra una densitat elevada de circulació i resulta clau en la connexió entre la costa i l’interior.