Descarten un altre centre de menors nou en Santa Anna

La Fundació Antonio Moreno tenia uns projectes socials per a Ontinyent, orientats a la protecció de menors, que s’han trobat amb una dura oposició veïnal.

Per al primer, es va triar una ubicació en la zona de Helios i era ambiciós perquè representaria albergar a 24 menors en situació de desprotecció social. En aquest cas, s’havia adquirit un immoble, segons apuntaven des de la Fundació i pretenien cobrir “un buit d’aquest servei social en la zona”.

L’oposició veïnal ha fet que aquesta iniciativa s’estiga replantejant, a pesar que compte, “amb un informe municipal favorable en el qual es recull que el lloc és compatible amb l’activitat social que acollirà”, afigen. No obstant això, els promotors del centre estan treballant en una proposta alternativa, que siga “de consens” per a totes les parts i poder instal·lar un servei social tan necessari en l’actualitat. “Ens cenyirem a la legalitat i volem sumar al nostre projecte a totes les parts”, apunten.

En els últims dies transcendia que la mateixa fundació projectava un altre centre de protecció de menors també en el disseminat, en la zona de Santa Ana, de dimensions més menudes, concretament de 12 places. “No hem adquirit la casa i la iniciativa es descartarà inicialment, ja que no existeix receptivitat a Ontinyent perquè es faça realitat”, afirmen “desil·lusionats”.

La Fundació Antonio Moreno, ha subratllat que “els centres que gestionem no ocasionen problemes i estem disposats al fet que es visiten per a demostrar com no tenen incidència en l’entorn”, conviden.