Desmantellen una organització de traficants de drogues a Ontinyent i Xàtiva

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic de drogues i el blanqueig de capitals a la província de València, i ha detingut a 22 persones, d’entre 34 i 55 anys, i de nacionalitat albanesa, romanesa i espanyola. Així ho ha anunciat en un comunicat la mateixa Guàrdia Civil.

En l’operació, denominada ‘ILIRICO-VILLAJUANA’, s’han efectuat 17 registres simultanis en diferents municipis de València i Múrcia, entre els quals es troba la ciutat d’Ontinyent. En aquests registres s’han intervingut 2.600 plantes de marihuana, sis plantacions en funcionament, 150.000 euros en efectiu i joies valorades en 30.000 euros.

Després de les primeres investigacions, es va constatar que aquestes persones estaven relacionades amb el tràfic internacional de drogues, i que podria tractar-se d’una organització criminal, que els seus integrants eren d’origen albanés, dedicada a la producció i posterior comercialització a l’estranger de drogues.

Els agents van intercanviar informació amb l’Oficina de l’Expert de Seguretat de la Direcció Central de Serveis Antidroga d’Itàlia i amb la DEA dels Estats Units. Fruit de les investigacions es va comprovar que el grup criminal estava perfectament organitzat i jerarquitzat, i es van concretar algunes ubicacions que podrien albergar plantacions de marihuana i maquinària precisa per al seu envasament, ocultació i transport.
A més d’Ontinyent, les altres ciutats on s’han produït els registres domiciliaris han sigut Xàtiva, Riba-Roja, Torrent, València i municipis de Múrcia.