Desmantellen una plantació de marihuana

La Guàrdia Civil va iniciar l’operació ‘Gallogreen’, després de la sospita dels agents en la instal·lació d’una possible plantació de cànnabis satiba en unes naus de la localitat de Llutxent.

En aquest moment comencen a realitzar operatius de vigilància, observant que no s’acomplia cap activitat industrial en aquest espai industrial. A més, es verifica la instal·lació d’aires condicionats de gran potència, els quals s’havien dissimulat amb planxes metàl·liques per a evitar ser vistos.

Fruit d’aquesta investigació, es va procedir a realitzar dos registres: en la citada nau i en un habitatge. En aquests s’aprehén un total de 383 plantes de cannbis satiba en estat de floració, així com 400 jardineres acabades de plantar,15 quilograms de cabdells de cànnabis envasats al buit, 1,16 grams de cocaïna i 2.125 euros en efectiu, juntament amb la totalitat d’utensilis necessaris per al seu cultiu i elaboració (llums, aires condicionats, transformadors, cistells d’assecament, ventiladors, balances de precisió, entre altres.

També es procedeix a la detenció de la persona que custodiava les naus, un home de 33 anys d’edat i, l’endemà, a la investigació es deté una altra persona, un home de 34 anys, com a suposat autor d’un delicte de cultiu o elaboració de drogues.

En l’operació han participat agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la Companyia de Xàtiva, així com la USECIC de la Comandància de València.

Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 d’Ontinyent.